Craiova: ”Românii de Dincolo”, incursiune în istoria fraților de peste Prut și...

Craiova: ”Românii de Dincolo”, incursiune în istoria fraților de peste Prut și Dunăre

679
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” găzduiește, vineri, 29 mai, de la ora 12:00, prima dezbatere din cadrul proiectului „Românii de Dincolo”, care vizează proiecţii educaţionale şi culturale ale româniilor de pretutindeni şi se doreşte a fi o incursiune în istoria fraţilor de peste Dunăre şi Prut.

 

Proiectul debutează cu o dezbatere interesantă despre „Rădăcinile Românilor din Basarabia şi Timoc”, eveniment la care sunt invitaţi să participe oficialităţi locale şi centrale, importanţi lideri din Basarabia şi Timoc, diplomaţi, parlamentari, deputaţi europeni, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură, profesori universitari, istorici şi, nu în ultimul rând, media locală şi centrală.

 

Evenimentul, care se doreşte a fi unul de anvergură, cu impact în toate comunităţile istorice şi nu numai, este realizat într-un parteneriat între Asociaţia Studenţilor Timoceni şi Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Consiliul Judeţean Dolj şi cotidianul regional “Cuvântul Libertăţii”.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.