Dolj: Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară, în Portul Cetate, la...

Dolj: Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară, în Portul Cetate, la a V-a ediție

1.211
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cu tema „Eroi și antieroi din Balcani”, cea de-a cincea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară se va desfășura anul acesta în perioada 26-31 august, în Portul Cultural Cetate din Dolj. Ca în fiecare an, festivalul este deschis tuturor iubitorilor de cinema și bucătărie balcanică, accesul la filme și demonstrațiile culinare fiind liber.

Tema acestei ediții se va regăsi atât în proiecțiile festivalului — lungmetraje, scurtmetraje și documentare—, cât și în prezentările din cadrul simpozionului științific care însoțește în ultimele trei ediții festivalul, se arată într-un comunicat de presă.

Vor fi proiectate filme balcanice actuale și de arhivă, filme care au scris istorie, filme premiate și filme care subminează clișeele și prejudecățile ce s-au clasicizat, de-a lungul timpului, în legătură cu cinematografia balcanică.

Revenind la tema evenimentului, în centru se vor afla Ahile, Ulise, Păcală și Nastratin Hogea, apoi o serie de dansatori frenetici precum Zorba și eroii lui Kusturica, Lăzărescu al lui Puiu sau compozitorul din recentul Moartea unui om din Balcani al lui Miroslav Momcilović.

Divanul din acest an este un prilej pentru vedea că în Balcani s-au născut deopotrivă eroismul și viața într-o veșnică tranziție. Căci între retragerea romană și năvălirile turcilor nu au fost decât tot perioade de tranziție. Nu degeaba întregul nume al lui Lăzărescu este Dante Remus Lăzărescu„, a declarat Marian Țuțui, directorul artistic al festivalului. 

Pe timpul desfășurării festivalului, camparea pe teritoriul portului va fi posibilă în limita locurilor disponibile. Înscrierile se pot face pe pagina deFacebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival.

Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară este un eveniment anual, organizat de Fundația pentru Poezie „Mircea Dinescu”, cu sprijinul TV 1000, CNC și ICR.

Sursa foto: Divan Film Festival, 2013



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.