(Foto) Puppets occupy street – Made by Craiova

(Foto) Puppets occupy street – Made by Craiova

1.035
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

La sfarsitul lunii august, papusile din toata tara au venit in Craiova sa se prezinte copiilor ascultatori din Capitala Papusilor. Festivalul „Puppets occupy street”a inceput cu o parada in care copiii au insotit papusile gigant de aproape 5 metri, au aplaudat si au recunoscut toate personajele. 100 de artisti si peste 400 de papusi au ocupat intreg orasul in perioada 25 august-1 septembrie. 85 de evenimente au fost prezentate in parcurile, cartierele si  institutiile de cultura din Craiova. Dimineata ii gaseai pe copii la atelierele de creatie si seara la spectacol. 

p2

Zilnic, in trei locatii simultan, parintii si copiii s-au intalnit cu „Pasarea Maiastra”, „Zmeul Zmeilor” si alte personaje din povesti. 400 de papusi din toata tara au fost expuse la Centrul Cultural din Craiova.

Prima seara de toamna a gazduit parada de inchidere, copiii au asteptat cu nerabdare papusile gigant sa traverseze din nou orasul si spectacolul “Iubita fizica” oferit de „Lightwave Theatre Company”, companie selectată să reprezinte România la World Puppet Carnival Indonesia (2013) şi Thailand (2014).

Acest festival a fost cel mai mare eveniment de gen din Romani, fiind un proiect ”Made by Craiova”, si a fost organizat de “Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri” cu sustinerea financiara a Primariei Craiova si a Consiliului Local Municipal, sub egida „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”.

p7

Adriana Teodorescu, directorul teatrului, iubeste copiii si povestile, este un om care indrazneste si atrage in calatoria sa intreaga echipa a teatrului si autoritatile locale. Are energie, viziune si a reusit prin cele 85 de evenimente sa puna in valoare toate spatiile si resursele locale ale orasului. Adriana Teodorescu a adus multa bucurie in aceste 8 zile in Craiova.

Papusile gigant de 5 metri au fost comandate in Romania, spectacolele prezentate au fost din literatura romana si conceptul evenimentului constituie o provocare pentru evenimentele viitoare destinate copiilor din Romania.

Conferinta organizata în data de 3 iunie 2014 cu sprijinul Academiei de Studii Economice si curs de guvernare.ro, a lansat o provocare:” De la ”Made in Romania”, la ”made by Romania”, trecerea la nivelul următor”.

Craiova are multe proiecte MADE BY CRAIOVA, „Puppets occupy street” este un exemplu.

CRAIOVA INTENCITY – Capitala Culturala Europeana 2021.

Sursa foto: Pagină Facebook Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova

Un material de Mirela Coman



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.