A început „Story Wood Cut” în Parcul Tineretului

A început „Story Wood Cut” în Parcul Tineretului

2.998
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Story Wood Cuteste unul din proiectele Casei de Cultură „Traian Demetrescu” dedicate Centenarului Marii Uniri. Între 6 și 12 mai craiovenii îi pot vedea pe Viorel Constantin Rădăcină, Ioan Ungur, Vasile Koter, Gabriel-Felician Rizea, Gheorghe Bostănică și Mihai Iasinoski sculptând personaje de basm în Parcul Tineretului.

Proiectul își propune promovarea turismului cultural și este inspirat din dorința de a recupera natura prin arta sculpturii în lemn și a oferi publicului o expoziție în aer liber. Odată cu acest proiect s-a inaugurat și centenarul Marii Uniri a României prin proiectele Casei de Cultură „Traian Demetrescu”. Astăzi pe scena din Parcul Tineretului au urcat toți cei 6 artiști care au fost aleși să sculpteze, cu motoferăstrăul, personaje din povești precum: Alba ca Zăpada, Bestia, Mica Sirenă, din trunchiurile de copaci uscați. Este pentru prima oară când se organizează un astfel de eveniment la Craiova. Artiștilor li s-au oferit corturi speciale pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime. Proiectul a fost sponsorizat de firma producătoare de moto utilaje S.C. Ruris Impex S.R.L. și a fost susținut de Primăria și Consiliul Local al municipiului Craiova.

Articol scris de: Carla Andrei și Andreea Iacob

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.