„Mihai Eminescu – Poet Național”, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

„Mihai Eminescu – Poet Național”, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

378
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează mâine, 16 ianuarie 2015, de la ora 10: 30, evenimentul „Mihai Eminescu – Poet Național”, în sala „Marin Sorescu”.

La eveniment vor participa elevi de la clasele a V-a de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, coordonați de profesori Alina Vancica și Marieta Ungureanu.

George Călinescu în „Viața lui Mihai Eminescu” scria astfel: „El [Eminescu] avea ca atare un suflet etic, simțitor la toate ideile și sentimentele, care alcătuind tradiția unei societăți, sunt ca grinzile afumate ce susțin acoperișul unei case, nefiind lipsit totdeodată de viziunea unui viitor mai drept. Nu nutrea nici o aspirație pentru sine, ci numai pentru poporul din care făcea parte, fiind prin aceasta mai mult un exponent decât un individ […].

Eminescu a fost, într-un cuvânt, un om înzestrat să exprime sufletul jalnic sau mânios al unei mulțimi în primejdie de a fi strivită de puterile îndârjite ale lumii vechi, să o învioreze cu vehemență și s-o împingă înainte, arătându-i viitorul în chipul unui trecut idilic și pe care soarta l-a aruncat într-o societate părând entuziastă de progres și grăbită de a-i lepăda veșmintele vetuste, dar hotărâtă a nu abandona nimic din privilegiile ei […].”

1 COMENTARIU

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   16-11-2010
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  63

  Foarte bine ca se organizeaza acest eveniment. Pacat ca azi, ziua in care s-a nascut Mihai Eminescu se discuta mai mult de „Ziua Izabelei” decat de cel mai semnificativ poet roman.
  Sunt printre cei care cred ca Eminescu a fost mai degraba eliminat, pentru ca o minte luminata ca a Sa nu putea fi lovita decat la propriu. In urma unui astfel de comunicat, „Mai potoliţi-l pe Eminescu!” nu te poti gandi decat la ce este mai rau.

  f m

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.