Muzică pentru suflet la Festivalul „Ioana Radu”

Muzică pentru suflet la Festivalul „Ioana Radu”

3.069
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Romanțe, muzică populară și de petrecere. O combinație de poveste pentru festivalul-omagiu organizat în memoria Ioanei Radu, Doamna romanței românești ce va începe mâine seară, începând cu ora 19:30 de Teatru Național „Marin Sorescu”. Pentru două seri teatrul va răsuna de muzică interepreată de nume sonore precum Ioana Cristea, Ion Amititeloaie, Dinu Iancu Sălăjanu sau Matilda Pascal Cojocăriţa, dar și de mulţi tineri craioveni. Fiecare spectacol se va încheia cu un recital extraordinar de muzică lăutărească: Constantin Lătăreţu şi Taraful de la Runcu – joi, Maria Buză şi Taraful „George Pătraşcu” – vineri. Biletele pentru spectacole se pot fi cumpărate de la Agenţia teaatrală, la preţul de 30 lei / seară.

 

„Festivalul Naţional <<Ioana Radu>> se doreşte un omagiu adus Marii Doamne a romanţei româneşti. Ioana Radu este un cetăţean al Craiovei, un om care ne-a reprezentat întotdeauna așa cum trebuie şi care a ridicat romanţa la rang de muzică cultă. Mulţi au fost aceia care au încercat să-i calce pe urme, puţini dintre ei au găsit însă drumul şi nimeni n-a făcut-o mai bine decât ea. Ar trebui să fim mândri că această mare doamnă a fost concitadina noastră pentru o lungă perioadă de timp -aici și-a petrecut copilăria, adolescența- , este legată de aceste locuri şi de oamenii de aici, aici a cântat, a câtat și la Calafat, a fost legată de oamenii de la Craiova. Iar această legătură s-a văzut şi de-a lungul vieţii sale: de fiecare dată se întorcea cu mare drag la Craiova. Și şi-a dorit să aibă un festival care să vorbească despre muzica pe care ea a iubit-o atât de mult”, a declarat Amelia Etegan, directorul festivalului.

 

Festivalul este prezentat de Anca Dinu şi Marian Politic, actori la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”. 

 

Programul festivalului:  

Joi, 10 noiembrie 2016, ora 19.30

 

Vineri, 11 noiembrie 2016, ora 19.30

 

Daniela VLĂDESCU

Bianca IONESCU-BALLO

Dinu Iancu SĂLĂJANU

Ştefania RAREŞ

Constantin FLORESCU

Nineta Popa IONESCU

Alla CEBOTARI

Lavinia BÂRSOGHE

Maria ROTARU

Marian NIŢĂ

Constantin LĂTĂREŢU şi Taraful său

 

Alina MAVRODIN

Matilda PASCAL COJOCĂRIŢA

Ioana CRISTEA

Ion AMITITELOAIE

Casandra Maria HAUŞI

Maria GOLBAN ŞOMLEA

Mădălina STOICA

Liviu OLTEANU

Zorina BĂLAN

Maria BUZĂ şi Taraful George PĂTRAȘCU

 

 

 Acompaniază:

Orchestra “DOR ROMÂNESC”, Bistriţa-Năsăud

Dirijor: Ştefan CIGU

Orchestra “MARIA TĂNASE”, Craiova

Dirijor: Nicu CREȚU

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.