Peste 13.000 de vizitatori la Târgul GAUDEAMUS de la Craiova

Peste 13.000 de vizitatori la Târgul GAUDEAMUS de la Craiova

287
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Târgul GAUDEAMUS – Radio România, derulat în intervalul 25 februarie – 1 martie sub motto-ul „Cu o carte … se face primăvară!” a ajuns la ora bilanţului cu cifre record: peste 13.000 de vizitatori, 64 de expozanţi reuniţi în 40 de standuri, 82 de evenimente culturale, o suprafaţă de peste 330 mp de standuri (cu 10% mai mult decât la ediţia precedentă).
Evenimentul, ajuns în acest an la cea de a XIV-a ediţie, a fost organizat de Radio România şi s-a desfăşurat în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Partener principal: Radio România Oltenia – Craiova.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Craiova 2015, decernate în cadrul festivităţii care a avut loc duminică, 1 martie, la ora 12.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor prin Votul Publicului

 • Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Editura Niculescu, locul 2 – Curtea Veche Publishing şi locul 1 – Editura Humanitas;
 • Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnată „O scurtă istorie ilustrată a românilor” de Neagu Djuvara, volum publicat de Editura Humanitas;
 • Trofeul Presei a revenit cotidianului „Cuvântul Libertăţii” – secţiunea publicaţii, postului Radio Sud – secţiunea radio şi postului TVR Craiova – secţiunea TV; deşi posturile Radio România au primit cele mai numeroase voturi, acestea nu au intrat în competiţie, dat fiind statutul de organizator al instituţiei.

Un premiu special, pentru stimularea interesului pentru lectură în rândul studenţilor, a fost acordat Editurii Universitaria (Universitatea din Craiova).

Premiul Educaţia, oferit de către organizatori uneia dintre instituţiile de învăţământ participante, a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Andra Victoria Stoedin, studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Craiova. Premiul constă într-o ţinută vestimentară oferită de Casa de Modă Ilinca. Câştigătorii premiilor acordate la Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului au fost: doamna Mihaela Păişanu – un sistem audio oferit de către Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, doamna Paula Eliza Axente – Duligean şi domnul Gheorghe Cazacu – ambii, câte o tabletă oferită de Rotary Club Craiova.

Preşedintele de onoare al Târgului GAUDEAMUS Craiova 2015 a fost domnul Gabriel Coşoveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

Pentru detalii suplimentare privind această ediţie a Târgului GAUDEAMUS Craiova, vă rugăm să accesaţi website-ul www.gaudeamus.ro , unde sunt de asemenea disponibile catalogul participanţilor şi programul integral al evenimentelor, sau să vă adresaţi Secretariatului GAUDEAMUS. Persoane de contact: Cornelia Scarlat (tel. 0745 109 648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro) şi Ioana Lădaru (0742 107 583, e-mail ioanaladaru@yahoo.com ).

3 COMENTARII

 1. #1

  Data de inscriere
   02-10-2005
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  22517

  frumos

 2. #2
  0-day Member
  Data de inscriere
   16-11-2014
  Mesaje
  0

  Am cumpărat doua plase pline cu cărti și am ieșit bine și la pret… 156 lei. Hai, Știința! Hai, CS Universitatea Craiova!

 3. #3
  Junior
  Data de inscriere
   23-02-2015
  Locatie
   Londra
  Mesaje
  75
  Citat Mesaj initiat de adevarat
  Am cumpărat doua plase pline cu cărti și am ieșit bine și la pret… 156 lei. Hai, Știința! Hai, CS Universitatea Craiova!

  +1

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.