(Foto/Video) Poftiți la cărți! Gaudeamus și-a deschis porțile

(Foto/Video) Poftiți la cărți! Gaudeamus și-a deschis porțile

1.411
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

“Cărți! Te fac neprost”. Este pamfletul de promovare a cititului. Îl readucem în opinia publică pentru că astăzi am devenit “capitală a cărților”, odată cu deschiderea Târgului Gaudeamus. Organizatorii au găsit și ei un mod inedit de a promova cititul: un lanț uman care a dat din mână în mână o carte. IMG_0715

 

“E de datoria noastră să încercăm toate căile de a apropia oamenii de lectură. Uneori răspunsul la problemele cotidiene, fie că este vorba de un tânăr care vine de la școală, fie că este vorba de o persoană care vine de la job, este o carte. Pentru a se decompresa sufletește, pentru a dobândi o altă pespectivă, una mai senină, o carte îl ajută să iasă din cotidian și din rutină. Orice metodă de a promova cartea este binevenită, ideea este să ai imaginație și bunăvoință”, a declarat Gabriel Coșoveanu, președinte de onoare al Târgului Gaudeamus Craiova. Peste 1000 de elevi din Craiova au dat dovadă de implicare în această activitate și au creat un lanț uman care a purtat o carte simbolică, de la sediul Radio Oltenia-Craiova până la Teatrul Marin Sorescu unde are loc târgul. IMG_0701

 

Cartea a fost înmânată inspectorului școlar Lavinia Craioveanu. ”Dacă internetul oferă răspunsurile, biblioteca oferă întrebările. Momentul pe care îl trăim astăzi, un moment magnific, reflectă dorința noastră de a îndeplini menirea noastră, a profesorilor, dar și a copiilor”, a spus Craioveanu.

 

Așadar, poftiți la cărți, aveți de unde alege! La evenimentul deschis astăzi participă 64 de expozanți cu mii de titluri la vânzare.

IMG_0716

IMG_0722 IMG_0721 IMG_0712



2 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1655

    De fapt dacă citești o carte recunoști că ești prost, recunoști că nu știi ceva ce ai putea afla din cartea aceea.
    Partea bună e că după ce ai citit cartea ești mai puțin prost decât înainte.

    --Optim

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.