O pictoriță din Craiova a prevestit incendiul de la Notre-Dame într-o lucrare...

O pictoriță din Craiova a prevestit incendiul de la Notre-Dame într-o lucrare începută anul trecut. „Cum am terminat de schițat catedrala am făcut cerul în flăcări”

3.001
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a fost pictat pe o pânză de mari dimensiuni, anul trecut, de o artistă din Craiova, stabilită în Italia. Magdalena Florica nu știe ce a împins-o să facă o asemenea lucrarea, la baza acestor temeri ale ei presupunând că au stat, după cum spune pictorița, atentatele din Europa, din ultima perioadă.  

Știind că avea în lucru un asemenea tablou, în ziua producerii tragediei, cunoscuții au sunat-o să o întrebe dacă nu cumva ea a pus cumva focul la Notre-Dame. La primul apel nu a știu despre ce este vorba, dar când a aprins televizorul a rămas fără cuvinte. Pictura ei, începută anul trecut, devenise din nefericire o realitate cruntă.

Magdalena Florica a început cea mai mare pictură a sa, pe o pânză de aproape 3×2 metri, anul trecut. Atunci când a comandat pânza nu știa că va picta o profeție.

„Anul trecut, am pictat multe monumente. Voiam o provocare, un tablou de mari dimensiuni. Când a venit pânza, pe acoperișul unei dubițe, m-am speriat de cât de mare era. M-am pus în fața ei și m-am fotografiat”, povestește artista.

„De cum m-am așezat în fața ei, mi-a venit în minte Notre-Dame. Pentru mine, este cea mai frumoasă catedrală. Am început desenul imediat și cum am terminat de schițat catedrala am făcut cerul în flăcări. Nu știu de ce l-am făcut așa, mă uimesc și eu acum. Adevărul e că după toate atentatele din Europa mă temeam într-un fel pentru catedrală, așa cum te temi pentru persoanele dragi ție. De obicei când pictez am gânduri pozitive, dar atunci, nu știu din ce motiv, m-am gândit să pictez cerul de deasupra catedralei în flăcări”, spune Magdalena Florica.

Artista din Craiova spune că este foarte tristă că opera sa a devenit realitate în câteva luni. Aceasta lucra încă la tablou când s-a produs incendiul și când a văzut că îndrăgita ei catedrală este în flăcări, s-a hotărât să semneze tabloul și să îl lase așa.

2 COMENTARII

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   07-02-2017
  Mesaje
  25

  Sa incercam varianta urmatoare:

  A fost pictata catedrala, iar dupa stirea despre incendiu, flacarile.

  Cumva pentru unii oameni, pare mai putin plauzibila aceasta realitate.

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  401

  Au au..de ar durea prostia…! E plina lumea de prevestitori,de preasfintiti,de intelepti,de vrajitoare…si mult prea plina din pacate si de cei ce cred in asa ceva! Totusi,fara gluma, ofer recompensa de 1.000.000 euro celui ce imi spune numerele de luna viitoare de la loto!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.