AIESEC Craiova recrutează studenţi pentru un stagiu de voluntariat internațional

AIESEC Craiova recrutează studenţi pentru un stagiu de voluntariat internațional

693
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

AIESEC Craiova desfăşoară, până la 21 martie a.c., programul „Global Citizen”, ediția de primăvară, care presupune recrutarea de studenți ai Universității din Craiova, ce vor avea parte de un stagiu de voluntariat internațional pe o perioadă de 6 săptămâni.

Conform organizatorilor, „Global Citizen” este un program care promovează stagiile de voluntariat internațional printre studenți. Un astfel de stagiu se întinde pe parcursul a şase săptămâni, dar există și oportunități care durează mai mult, studenții având astfel șansa de a se implica în diferite proiecte de voluntariat în alte țări. Temele proiectelor sunt: diversitate și înțelegere culturală, educație, sănătate, ecologie, drepturile omului, antreprenoriat.

Printr-un astfet de stagiu, studenții vor avea oportunitatea de a cunoaște atât cultura țării în care au plecat cât și culturile studenților veniți din alte țări prin același program. Scopul este de a pune tinerii din întreaga lume în contact cu toate culturile, dar și de a se implica direct în problemele sociale din țările respective.

Peste 30 de studenți din Craiova au plecat într-un astfel de stagiu de voluntariat. Cei mai mulți dintre ei au ales să plece în țări precum: Polonia, Slovacia, Cehia, Egipt, Italia, Austria, Turcia. Unul dintre acești studenți este și Cosmin Nicușor Firu care a fost în Estonia prin acest program. „Aceasta a fost experiența vieții mele, mi-a deschis apetitul pentru călătorii”, a mărturisit tânărul. Întreaga poveste o puteți găsi pe www.aiesec-craiova.org.

Procesul de selecție a participanților constă, în primul rând, într-o fișă de înscriere. A două etapă este cea în care aplicanții sunt intervievați, iar ce-a de-a treia etapă este cea în care cei care au trecut de interviu sunt puși pe platformă internațională de stagii de voluntariat, de unde își pot alege țările și proiectele unde ar dori să plece.

La nivel internațional, AIESEC Craiova are parteneriate cu țări precum Polonia, Italia, Ucraina, Ungaria, Brazilia și Rusia. Taxa de program, în valoare de 50 de euro, conține: pregătire, consultanță și accesul la platformă noastră internațională.
Studenții se pot înscrie completând un formular de înscriere la standul din Universitate, dar și online pe www.aiesec-craiova.org, până pe 21 martie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.