DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Unul dintre cele mai bine primite concepte de joc din România este airsoftul, un sport care reușește să combine într-o formă optimă, atât pasiunea pentru arme (pe care mulți dintre noi o țin ascunsă), cât și pe cea pentru reeditarea unor situații reale de luptă. Deținerea unei arme airsoft (pe http://www.airsoft.ro/Arme-AIRSOFT-442 găsești diverse opțiuni de replici, de calitate superioară, cu prețuri foarte accesibile) este legală, dat fiind faptul că aceasta nu încalcă prevederile Legii nr. 295/2004 (privind regimul armelor şi al muniţiilor).

O astfel de armă este o replică 100% precisă a unei arme reale, dar care funcționează pe baza propulsiei de proiectile care sunt trase de mecanisme cu arc, electrice, cu CO2 sau gaz. De ce este legală deținerea unei replici de airsoft, cu toate că arată la milimetru precum o armă reală, deținută de forțele militare sau polițienești internaționale?

Armele de airsoft – arme reale cu efecte non-letale!

Fiind vorba despre arme cu caracter neletal (încadrate în categoria E) orice persoană care a îndeplinit vârsta legală și care întrunește condițiile legale, menționate în legislația legată de regimul armelor și munițiilor este capabilă să dețină o pușcă airsoft, un pistol sau orice alt tip de replică care este permisă în acest tip de joc. În afara condiției legată de vârstă (minim 18 ani împliniți la data achiziționării armei respective), mai trebuie să se țină cont și de următoarele condiții:

❖ Este strict interzisă deținerea, afișarea sau utilizarea unei astfel de arme în locurile publice – chiar dacă îți dorești să le dovedești tuturor că ai o armă (chiar dacă este o replică) nu o vei face niciodată în aglomerările publice, ci numai în acele spații special amenajate și care sunt deschise tuturor jucătorilor de airsoft.

❖ Transportul armelor de airsoft se efectuează în condiții speciale – orice armă care este transportată pe traseul către terenul de joc trebuie să fie sigilată și împachetată într-un ambalaj special sau într-o husă. Armele nu trebuie să aibă proiectil/proiectile încărcat/e, astfel încât să nu existe riscul declanșării accidentale a acestora, dat fiind faptul că de la o distanță mică și la o viteză de tragere de peste 150 m/s pot cauza răniri extreme.

❖ Armele sunt utilizate strict pe terenul de luptă, delimitat în mod special în acest sens – este vorba despre poligonul de airsoft (în altă parte este strict interzisă folosirea acestor arme).

Pentru pasionații de replici de arme reale, acest sport este unica oportunitate de a beneficia de șansa achiziționării unor astfel de dispozitive, care, în ciuda aspectului lor veritabil, nu sunt decât niște arme neletale!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.