Ceremonie militar-religioasă dedicată banului Craiovei. Oficialităţile au depus coroane la statuia lui...

Ceremonie militar-religioasă dedicată banului Craiovei. Oficialităţile au depus coroane la statuia lui Mihai Viteazul (FOTO)

6.383
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanţii instituţiilor publice din judeţ au participat, astăzi, la un ceremonial militar şi religios organizat în cinstea banului Craiovei, Mihai Viteazul. Subprefectul Judeţului Dolj, Ionel Ciobotea, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate au depus coroane la statuia lui Mihai Viteazul.

„Mă bucur că această inițiativă de a evoca figura marcantă a marelui domnitor, care sunt convins că se va transforma într-o tradiție ce se va întinde pe mulți ani de acum încolo, oferă posibilitatea de a aminti faptele de vitejie a celui mai important fiu al Olteniei, Domnitorul Mihai Viteazul, și, în acest fel, să facem Craiova și mai cunoscută.
Nu trebuie să uităm că ceea ce a înfăptuit Voievodul Mihai, prin Unirea celor trei țări române, a constituit fundamentul apariţiei conştiinţei naţionale, ideile unioniste preluate de generaţia paşoptistă în secolul XIX fiind puse în operă o dată în 1859 și mai apoi în 1918.
Consiliul Județean Dolj subscrie în totalitate demersului ca municipiul Craiova să intre în competiția pentru a obține titlul de «Capitală Culturală Europeană» și, prin toate instituțiile din subordinea consiliului județean, vom sprijini pentru această inițiativă”, a afirmat Ion Prioteasa.

„Ne bucurăm cu toții că astăzi la 420 de ani de la înscăunarea lui Mihai Viteazul pe tronul Țării Românești și 413 ani de la Unirea celor trei țări – Țara Românească, Transilvania și Moldova – țări ce formează România de astăzi, cineva s-a gândit să pună în sărbătoare zilele ”Mihai Viteazul” și acea persoană se numește Lia Olguța Vasilescu – Primarul municipiului Craiova.
Așa cum Mihai Viteazul deschide în istoria poporului român o nouă epocă care se va desfășura sub semnul marii înfăptuiri politice – Unirea Țărilor Române, tot așa Doamna Primar va deschide o nouă pagină în cultura românească prin această aniversare, aniversare ce va cultiva tinerei generații prețuirea istoriei și culturii.
Puternică personalitate a marelui domn și faptele sale au dat un nou curs politic istoriei Țării Române.
În numele Instituției Prefectului dar și al meu personal o felicit pe Doamna Primar pentru această inițiativă și îi transmit cu această ocazie urări de sănătate, mult succes și satisfacții desosebite alături de echipa pe care o conduce și craiovenilor la cât mai multe ediții.
Și ca la orice aniversare
La mulţi ani!””, a spus şi Ionel Ciobotea



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    505

    Parerea mea de pana acum este ca aceasta sarbatoare este inca un moment prielnicde a mai sustage ceva bani nu am vazut nimic interesant

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.