Craiova: Copiii de la „Tudor Vladimirescu” dau o lecţie de solidaritate

Craiova: Copiii de la „Tudor Vladimirescu” dau o lecţie de solidaritate

483
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Grădiniţa „Tudor Vladimirescu” din Craiova a desfăşurat, în perioada 12/15 noiembrie, o campanie de colectare de fructe, legume, şi produse din fructe şi legume. De la cei mai mici, de 2 ani, grupa Puişorilor, condusă de educatoarele Pătru Silvia şi Ştefan Andreea, până la „veteranii” de 5-6 ani, copiii s-au întrecut în a aduce de acasă mâncare sănătoasă pentru semenii lor mai puţin favorizaţi.
„Este o campanie naţională, încadrată în Strategia Naţională Comunitară, numită Săptămâna Fructelor şi Legumelor Donate. Nu suntem singurii care se implică, dar suntem printre cei mai mici. Considerăm că este necesaj să formăm la copii compasiunea şi spiritul de acţiune civică”, explică directorul Maria Dinu.
Lunea trecută a fost ziua cea mare: însoţiţi de cadrele didactice voluntare, reprezentanţi ai preşcolarilor au calcat cu emoţie pragul Şcolii Gimnaziale Speciale „Sfântul Mina”. Micuţii au făcut cunoştinţă cu copii mai puţin favorizaţi. Au fost primiţi cu căldură şi s-asu jucat împreună, amestecându-se în egalitatea pe care numai copilăria o facilitează.
Coordonatoarea SNAC, Nicolae Oana, ne-a dezvăluit câteva din acţiunile viitoare: „Parteneriatul nostru este mai amplu. Avem acţiuni cu DGASPC, şi cu Penitenciarul de Minori. Chiar în această lună vom organiza o acţiune de strângere de carte, pentru cei de la Penitenciar. E minunat că atât copiii, cât şi părinţii, sunt interesaţi şi ne dau concursul în astfel de activităţi. Munca efectuată de educatoarele voluntare este de asemenea de admirat. Într-o primă fază, am anunţat campania de donaţii pe pagina noastră de Facebook, dar apoi colegele mele au trecut pe la fiecare clasă şi au explicat copiilor despre faptul că nu toţi copiii se bucură de avantajele de care se bucură ei. Au colectat bunurile aduse de părinţii implicaţi. Unii dintre aceştia din urmă ne-au ajutat şi la transpotarea ladiţelor cu fructe, legumelor şi conservelor”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.