Craiova şi Franţa îşi dau mâna pentru zaibărul oltenesc

Craiova şi Franţa îşi dau mâna pentru zaibărul oltenesc

816
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Preşedinţii Camerelor de Comerţ şi Industrie (CCI) din Dolj şi Villefranche – Beaujolais, Franţa, au semnat, astăzi, un parteneriat în domeniul vitivinicol. Autorităţile noastre speră, astfel, că pot duce gustul şi numele zaibărului şi peste hotare, aşa cum vinul de Beaujolais e cunoscut în toată lumea.

Protocolul de colaborare a fost semnat astăzi de preşedintele CCI Dolj, Cristian Dobre, şi omologul său francez, Noel Comte, în prezenţa preşedintelui Consiliului judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi a subprefectului de Dolj, Ionel Ciobotea, în cadrul unei întâlniri organizate la Consiliul Judeţean Dolj.

Regiunile noastre sunt producătoare de vin. Vinul nostru este cunoscut în lumea întreagă, dar datoria noastră este să-l facem şi mai cunosczt. Acum lucrăm la turismul vitivinicol. În acest sens am creat un cluster, pentru ca toţi cei implicaţi în fabricarea vinului să poată conlucra. Am văzut voinţa şi dorinţa autorităţilor din Dolj şi Craiova şi suntem dispuşi să împărtăşim din experinţele noastre. Acesta este sensul angajamentului nostru prin semnarea acestui parteneriat„, a declarat Noel Comte, preşedintele CCI Beaujolais, Franţa.

„Am identificat oportunităţi deosebite de colaborare şi suntem convinşi că transferul tehnologic al rezultatelor științifice și inovațiilor vor aduce beneficii de ambele părţi”, a afirmat Cristian Dobre.

Visăm şi noi la o zi în care o să reuşim să vindem vinul care reprezintă această regiune şi care se numeşte zaibăr. Suntem foarte mândri de el şi sperăm să avem şi noi pentru acest brand oltenesc cel puţin o sărbătoare naţională„, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.