Nightlosers s-au auzit în Pub’s Pub

Nightlosers s-au auzit în Pub’s Pub

464
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Blues american şi muzică tradiţională ardelenească. O combinaţie pusă la punct de „Nightlosers”, formaţie care a concertat aseară, 13 decembrie, în barul Pub’s Pub din Craiova.

Foto: Mihai Diaconu

Acorduri de vioară, chitară bas, tobe şi din când în când instrumente neconvenţionale. Toate acestea amestecate cu muzicuţa şi vocea lui Hanno Hofer, solistul trupei „Nightlosers”. Pe scena din barul craiovean Pub’s Pub, cei cinci membrii ai formaţiei au oferit un recital celor care preferă improvizaţia muzicală şi nu numai. Paharele cu bere sau suc, mirosul de popcorn la microunde şi oameni de toate vârstele care îşi mişcau picioarele pe melodiilor cântate de artiştii invitaţi la Craiova. Acesta a fost tablolul serii. Cântece cunoscute ca „My blues suede shoes”, „Hit the road Jack” sau „Hoochie Coochie Man” au fost interpretate pe ritmuri populare, combinând suntele muzicuţei americane cu cele ale vioarei. Din program nu a lipsit  „Dragostea-i ca şi o râie” sau „Nu mai plânge, baby”, momentele de romantism şi comedie ale serii.

De 15 ani pe piaţa muzicală

Trei albume semnate „Nightlosers” au fost scoate pe piaţa muzicală din România. În tot acest timp, membrii formaţiei au participat la festivaluri de blues din ţară, dar şi din Occident. Au urcat pe scene din S.U.A, Canada, Ungaria, Portugalia, Egipt, dar au cântat şi la nunţi, chefuri sau în diverse baruri din România. Muzica lor e „un cameleon” care se bazează pe improvizaţie, blues american şi folclor. Sunt uneori excentrici, se îmbracă neconvenţional. În Craiova au cântat râzând, au cântat odată cu publicul, cu instrumentele la spate sau la un spălător de rufe de la ţară. Aproape două ore s-au mişcat pe scenă cei de la „Nightlosers” în Pub’s Pub. Seara de blues american combinat cu folclorul românesc s-a încheiat abia după ce trupa le-a oferit celor prezenţi două bisuri.

Ştefania Bătrîmca

stefania.batrinca@jurnalulolteniei.ro

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.