Primele firme implicate în „Laptele şi Cornul” au fost concediate

Primele firme implicate în „Laptele şi Cornul” au fost concediate

428
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După doar o lună de colaborare, parteneriatul dintre firmele SC Dincudana SRL şi SC Vel Pitar SA şi stat a fost reziliat. Datorită nemulţumirilor sesizate de multe şcoli, președintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa a decis că este mai bine să încheie colaborarea.

„Consiliul judeţean se ocupă de mai mulţi ani de zile de programul «Laptele şi Cornul». Şi în acest an, cu multe greutăţi din cauza documentaţiei foarte stufoase, a fost realizat acest program. Licitaţia pentru acest program a fost câştigat pe toate cele trei sectoare de o asociere de firme reprezentată de Velpitar (Râmnicu Vîlcea) şi Dincudana (Piteşti).

După nicio lună de zile de derulare a acestui contract au şi început să apară primele semnale că nu se desfăşoară în cele mai bune condiții. I-am sesizat pe cei care desfășoară acest program, în special pe cei cu laptele, respectiv societatea Dincudana, crezând că își vor remedia toate aceste deficiențe semnalate. Ei au părut că au înțeles despre ce este vorba, însă la noi au venit noi reclamații de la școli, de la copii și părinți. În acest moment vă spunem că nu mai avem ce aștepta și reziliem contractul. Profităm și de această vacanță a elevilor și le spunem acest lucru cu fermitate, pentru că am văzut lucruri absolut terifiante în alte județe cu copii care s-au îmbolnăvit din cauza produselor lactate care le-au fost distribuite. Reziliem acest contract, chiar dacă va trebui să așteptăm o perioadă mai lungă de timp până la următoarea licitație, însă este mai bine așa decât un contract defectuos care să producă daune și să vedem copii îmbolnăviți.

Cele mai multe reclamații au fost în legătură cu calitatea necorespunzătoare a produsului de lapte pasteurizat, întârzieri repetate în distribuirea produsului contractat sau produse lactate livrate cu termen de valabilitate expirat. Peste 100 de miliarde de lei vechi au fost puse la bătaie pentru acest program, din care s-au cheltuit circa nouă miliarde de lei, prin derularea acestui contract. Practic, ne rămâne peste 90 la sută de derulat din acest program”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Ada Lateş

ada.lates@jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.