Prioritatea numărul unu la Caracal: căldura în şcoli

Prioritatea numărul unu la Caracal: căldura în şcoli

255
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Imediat după alegerile locale din iunie anul acesta, noua administraţie a demarat un amplu program investiţional la nivelul unităţilor de învăţământ, pentru dotarea acestora cu centrale termice proprii. În primă fază, 10 şcoli racordate la sistemul centralizat de încălzire vor intra în rândul instituţiilor de învăţământ cu centrale proprii, urmând ca în 2013 şi celelalte unităţi şcolare, încălzite cu combustibil solid, să fie dotate cu sistem propriu de încălzire.

 

„Potrivit studiilor de fezabilitate, costurile cu aceste investiţii se ridică la circa 36 miliarde de lei vechi, o parte de la bugetul local, o altă parte de la guvern, prin Ministerul Educaţiei. Noi am cerut, nu ştim sigur cât ni se va pune la dispoziţie; ei ne vor da o sumă, noi vom pune la bătaie restul. Copiii nu vor mai tremura în sălile de studiu, aşa cum se petreceau lucrurile până iarna trecută“, declară Ciocăzanu.

Alte investiţii

În paralel cu aceste investiţii, conducerea primăriei a iniţiat demersuri pentru introducerea electricităţii în locuinţe care nu au beneficiat niciodată de alimentarea cu energie electrică. Este vorba de zeci de locuinţe construite pe terenuri puse la dispoziţie de administraţie în cadrul unui program social destinat persoanelor fără un acoperiş deasupra capului.

 

„Avem astfel de locuinţe într-o zonă la capătul străzii Tudor Vladimirescu, în cartierul Bold şi pe strada Trandafirilor. Noi am demarat discuţiile pentru proiectare şi la nivelul furnizorului de energie electrică, urmează să realizăm documentaţiile necesare şi să drumul la lucrări“, a mai afirmat primarul municipiului. 

O altă prioritate a autorităţilor municipale este introducerea alimentării cu apă şi a sistemului de canalizare pe mai multe străzi care nu beneficiază încă de astfel de servicii.

 

„Vorbim cu precădere de strada Bistriţei, de strada Poporului, dar şi de zona Bicaz – Carpaţi, unde vom introduce aceste servicii fără de care nu se mai poate imagina viaţa modernă în secolul XXI, dar care lipsesc, iată, într-un oraş administrat până acum fie după ureche, fie în funcţie de interese dubioase“, mai spune Eduard Ciocăzanu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.