Proprietarii de clădiri fără autorizație de securitate de incendiu, obligați să afișeze...

Proprietarii de clădiri fără autorizație de securitate de incendiu, obligați să afișeze mesaje de avertizare

4.605
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

«ACEST SPAȚIU FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAȚIA DE SECURITATE LA INCENDIU» – asta sunt obligați să afișeze beneficiarii clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate de incendiu, potrivit Legii nr. 28/2018 pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial (nr. 49 din 18.01.2018).

Astfel, beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze, în dreptul intrărilor, panouri de înștiințare, cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, cu mesajul «ACEST SPAȚIU FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAȚIA DE SECURITATE LA INCENDIU»

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de la 2.501 lei –  5.000 lei”, spun reprezentanții ISU Dolj. Potrivit acestora, construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor.

Deși de la 1 octombrie 2017 autorizațiile de securitate la incendiu au devenit obligatorii, multe localuri și chiar instituții subordonate autorităților locale nu au nici în prezent autorizaţie de securitate la incendiu.

Legea a fost votată sub argumentul că, măcar, astfel, oamenii aleg în cunoștință de cauză dacă vor să intre sau nu în spațiile care nu se află în legalitate.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.