Reamenajarea Muzeului de Artă este aproape terminată. Vezi ce clădire specială se...

Reamenajarea Muzeului de Artă este aproape terminată. Vezi ce clădire specială se va construi în curte

537
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lucrările la Muzeul de Artă din Craiova sunt în curs de desfășurare, iar constructorii se așteaptă să fie gata de deschidere până în primăvara anului 2012.

Foto: Remus Badea

Reabilitarea a început din sala Franceză II, unde se vor afla piese de origine franceză, sub supravegherea lui Nicolae Gheorghe,  pictor restaurator. Totul a fost demontat, pereții au fost consolidați, iar decorațiunile din jurul tavanului sunt în foiță de aur. Nuanțele pereților au fost alese în funcție piesele expuse în fiecare sală. Candelabrul din Sala „Nicolae Grigorescu” conține în jurul becurilor, aur de 24 de karate.

Conceptul reamenajării a fost acela de a păstra detalii și forma inițială a clădirii. Clanțele de acum sunt cele care au fost date jos cu ani în urmă și refăcute. Același lucru s-a întâmplat și cu ușile, care acum au fost doar vopsite.

Se mai pregătește încă o clădire în aceeași curte

Construcția, per ansamblu, este terminată, cu excepția zonei de la intrare, care a fost lăsată pentru ultima fază a lucrărilor. Sistemul de încălzire este și el instalat deja. Asfaltul din curtea instituției va fi înlocuit cu granit.

Ion Prioteasa a fost și el pe șantierul de la Muzeul de Artă:  „În aceeași curte vom construi o clădire specială care va conține operele lui Brâncuși. Investiția va fi ori pe banii noștri, ori pe bani europeni”.

Diana Zamfir



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.