Salonul de geme și minerale a atras sute de femei în prima...

Salonul de geme și minerale a atras sute de femei în prima zi

6,635
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doamnele și domnișoarele care au ajuns ieri în zona Teatrului Național nu s-au putut abține și au poposit la Salonul național de minerale, fosile și geme. Expoziția este una cu vânzare cu bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase pentru toate gusturile și buzunarele.

Evenimentul, ajuns la cea de-a X-a ediție, a reunit 40 de colecționari și comercianți din țară și din străinătate Ungaria, Ucraina, Moldova și chiar Congo. “Suntem mereu chemați în diferite părți, dar de câte ori se organizează aici abandonăm celelalte părți. De data aceasta este vorba de Muzeul Național de Geologie din București. Fiecare dintre colegi a adus o mulțime de minerale, obiecte de podoabe din piatră cum ar fi ametistul, dar și din pietre mai rare cum ar fi rubin sau larimar”, a spus geologul Oscar Edelstein.

Deși expozanții au adus o mulțime de bijuterii, manifestarea are și o parte științifică. “Și în acest an, doamnele și domnișoarele vor avea posiblitatea, să admire aceste nestemate ale adâncurilor pământului prelucrate sub forma unor frumoase bijuterii. Manifestarea are și o componentă științifică, pe parcursul acesteia va avea loc și o conferință științifică. Este vorba de conferința “Oltenia geologică”, susținută de Ion Stelea, cercetător în cadrul Institutului Geologic Român din București”, a spus Florin Ridiche, directorul Muzeului Olteniei.

 

Vedetele expoziției au fost colierele din rubine și malachit din Camerun aduse și prelucrate de Alain Salvadore din țara sa natală. “Nici nu mai știu cum am început. Am crescut cu pietrele în curte și am văzut-o pe mama cu își făcea. Am învățat în timp cum să le prelucrez și șă le fac. Este a patra oară când vin la Craiova. Anul acesta am adus ceva mai multe pietre. Prețurile diferă în funcție de modalitatea de prelucrare și de piatră. Cel mai important însă este cel care le poartă”, a spus Alain Salvadore. “Sunt speciale, îmi plac tare mult, cred că ar fi un cadou potrivit pentru orice persoană pretențioasă. Din păcate nu am bani acum, dar poate la anul…”, a o domnișoară care a admirat colierele cu pietre prețioase.

Gama de bijuterii expuse este pentru toate gusturile și buzunarele: inele, cercei, brățări sau coliere. Se pot găsi chiar obiecte de decorațiuni interioare. Chiar și Oana Bică, vicepreședintele CJ Dolj a cumpărat trei brățări. “Îi felicit pe toți cei implicați în organizarea acestei frumoase manifestări, care a ajuns deja la cea de-a X-a ediție. Sunt convinsă că toți craiovenii se vor bucura de acest salon, în special doamnele și domnișoarele, pe care le îndemn să vină aici pentru că au ce vedea, fiind și o expoziție cu vânzare”, a spus Oana Bică. Salonul va putea fi vizitat până mâine la ora 15.00.

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  277

  mda

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.