Studiu de trafic pentru parcări şi fluenţa circulaţiei în Slatina

Studiu de trafic pentru parcări şi fluenţa circulaţiei în Slatina

183
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Principala măsură care va fi luată în urma acestui studiu de trafic, potrivit primarului Minel Prina, este introducerea mai multor sensuri unice pe străzile din Slatina. Edilul-şef spune însă că ultima decizie va fi luată în urma unor discuţii cu slătinenii.

 

„Pentru a rezolva problema parcărilor, pentru a rezolva problema fluenţei circulaţiei, am introdus în proiectul de buget, ca investiţie pentru 2013, un studiu de trafic prin care ne dorim să introducem foarte multe sensuri unice. Avantajele sunt bine cunoscute de toată lumea. Vom dezbate pe fiecare cartier toate aceste sensuri unice, împreună cu cetăţenii, şi la faţa locului vom încerca să găsim cea mai bună soluţie din acest punct de vedere, al fluenţei şi al locurilor de parcare”, a declarat Prina.

Şeful administraţiei locale slătinene consideră că, dacă vor fi aplicate recomandările din studiul de trafic, Slatina va avea o circulaţie rutieră foarte bine sistematizată.

 

„Studiul de trafic are şi rolul de a realiza şi modul de trasare a marcajelor şi modul de amplasare şi aplicare a indicatoarelor de circulaţie. Ne place foarte mult atunci când mergem în alte zone şi vedem o sistematizare a circulaţiei foarte bine pusă la punct. Acelaşi lucru ne dorim şi noi, în momentul de faţă”, a mai spus Minel Prina.


Studiu pe şase luni, aplicat din 2014

Minel Prina a precizat că studiul de trafic va fi făcut pe o perioadă de cel puţin jumătate de an, el urmând să fie pus în aplicare de anul viitor.

 

„Un studiu de trafic, în mod normal, durează cel puţin şase luni de zile, un studiu de trafic care este bine realizat. Se vor face chestionare, se vor număra maşini la diferite intervale de ore, este o muncă destul de laborioasă. Tocmai de aceea am spus că anul acesta vom face studiul de trafic şi ne dorim ca în anul 2014 să implementăm acest obiectiv. Anul acesta trebuie să finalizăm cu discuţiile, cu dezbaterile, cu tot ce înseamnă realizarea acestui studiu”, a mai declarat primarul Slatinei.

 

În ultimii trei ani, mai multe artere importante din oraş au căpătat sens unic în intenţia municipalităţii de a fluidiza traficul rutier. În urma finalizării studiului de trafic, există posibilitatea ca pe încă nouă artere să se circule pe un singur sens.

Tehnologica Radion, generator de probleme în trafic

Cele mai mari probleme pe care municipalitatea le întâmpină în ceea ce priveşte asigurarea unui trafic rutier decent pe străzile din Slatina sunt cauzate de lucrările la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare, derulate de firma Tehnologica Radion. Prima problemă a apărut pe strada Ecaterina Teodoroiu, când carosabilul s-a surpat în mai multe zone, firma bucureşteană refăcând lucrarea de mai multe ori. Ulterior, traficul din Slatina a fost dat peste cap după ce primăria a fost nevoită să închidă strada Varianta Oituz, care prelua tot traficul greu care trecea prin oraş. Circulaţia camioanelor şi TIR-urilor a fost deviată prin municipiu, pe bulevardul Nicolae Titulescu şi pe strada Drumul lui Stroe. Cea mai recentă veste proastă pentru şoferii şi pentru transportatorii care tranzitează Slatina este închiderea traficului rutier pe Strada Ionaşcu. Pe această arteră nu se va mai circula pe sensul de ieşire din oraş spre Craiova. Traficul greu va fi deviat pe barajul de la Moşteni.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.