ABA Jiu: Lecții de conștientizare despre rolul vital al Dunării oferite preșcolarilor...

ABA Jiu: Lecții de conștientizare despre rolul vital al Dunării oferite preșcolarilor și școlarilor

3.646
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a continuat şi în această săptămână  evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării. Tema propusă de ICPDR pentru acest an este “Fii activ!”, având în vedere că implicarea activă şi contribuţia fiecăruia dintre noi la protejarea resurselor de apă conduc la dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene.

 

Plecând de la această idee, specialiştii A.B.A Jiu au susţinut, în aceste zile, lecţii de conştientizare şi educare în două din unităţile de învăţământ din Craiova: Grădiniţa “Nicolae Romanescu” şi Şcoala Nr. 21 “Gheorghe Ţiţeica”.

 

După ce le-au fost prezentate câteva date principale despre Fluviul Dunărea, de unde izvorăște, prin câte țări trece și câte capitale traversează, şcolarii au aflat că Ziua Internațională a Dunării a fost stabilită pe data de 29 iunie, fiind sărbătorită pentru prima dată de ICPDR în 2004, pentru a sublinia a X-a aniversare a semnării Convenției privind protecția Fluviului Dunărea. Prin efortul comun al diferitelor organizații, celebrarea fluviului în bazinul Dunării a devenit un eveniment anual. DSC07691

 

Elevii şcolilor amintite au înţeles că rolul vital pe care Dunărea și afluenții săi îl joacă în viața oamenilor este foarte important: furnizarea de apă, alimente, energie, recreere și mijloace de existență. Şi pentru a-şi aduce aportul la desfăşurarea acestui eveniment internaţional, copiii au desenat în cadrul unui atelier de lucru diferite imagini sau aspecte cu bătrânul fluviu, după imaginaţia fiecăruia.

 

Pentru răbdarea şi efortul lor,  elevii celor două unităţi de învăţământ au fost răsplătiţi de specialiştii de la A.B.A Jiu cu daruri diverse oferite de Apele Române, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, ICPDR și Coca-Cola.

           

            Amintim că, în acest an, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor împreună cu  Apele Române au declarat luna Iunie, “Luna Dunării”. Astfel, acţiunile realizate în aceste zile au făcut parte din  evenimentele pe care A.B.A Jiu  şi -a propus să le desfăşoare în această lună,  acestora urmându-le în perioada imediat următoare activităţi sportive şi de recreere în Grădina Botanică din Craiova, şedinţa Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre la S.G.A Mehedinţi, lista încheindu-se cu un exerciţiu simulare de intervenţie şi prevenire a inundaţiilor pe Dunăre, la Bechet, chiar pe 29 Iunie.  

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.