DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5.00)

Timp de trei săptămâni, cei 14 elevi au pus în practică, la Valencia, în Spania, informaţiile teoretice învățate acasă, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova: să pregăteasca diverse sortimente de mâncăruri şi băuturi, dar şi modalităţi de aplicarea a măsurilor de igienă şi protecţia mediului în industria alimentară. Elevii au fost evaluaţi zilnic atât de profesorii însoţitori, cât și de un tutore de stagiu.

Participarea elevilor craioveni la cursul de formare profesională la Centro Superior de Hosteleria Mediterraneo Valencia a fost posibilă grație programului Erasmus+, prin proiectul ”Valorizarea stagiilor de formare internaționale pe piața muncii într-o Europă în continuă schimbare” – Project Number 2016-1-RO01-KA102-024296, în valoare de 37.442 euro. În activități au fost implicaţi elevi din clasa a XI –a de la profilele Turism şi servicii si Industrie alimentară și doi memebri din echipa de implementare, respectiv Ana Floarea Ica Macicaș și Laura Duțescu.

Participarea la acest stagiu a oferit elevilor şi profesorilor prezenţi posibilitatea de a face cunoscut sistemul românesc de învăţământ, respectiv Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova, obiceiuri şi tradiţii din zona Olteniei, produse culinare din bucătaria românească. Competenţele dobândite de fiecare elev participant la mobilitate au fost descrise în certificatul de mobilitate Europass, un adevărat paşaport profesional al beneficiarilor”, a explicat Laura Duțescu, responsabil proiect, managerul Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova.

Anterior perioadei în care elevii craioveni s-au aflat la Valencia (12 martie – 2 aprilie 2017), în perioada noiembrie 2016– aprilie 2017 s-au desfăşurat în România activităţi de pregătire a acestora, atât profesională, cât și lingvistică şi culturală. Ca limbă de comunicare în cadrul proiectului a fost aleasă engleza, iar elevii au urmat cursuri de pregătire de limba engleză şi de limba spaniolă.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.