Absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba la Limba și literatura română

Absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba la Limba și literatura română

7,583
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Emoții pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a. Aceștia susțin, astăzi, prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura românână. Miercuri, 21 iunie, va avea loc proba la Matematică, ia pe 22 iunie se va desfășura proba la Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoară probele scrise.

Elevilor le este interzis să pătrundă în clasă cu orice obiect – manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. -, care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. ”Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de clasă duce la eliminarea elevului din clasă de către președintele comisiei, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu și la notarea cu nota 1 (unu) a lucrării elevului eliminat. Nerespectarea dispozițiilor menționate poate conduce, după caz, la sancționarea asistenților“, prevede metodologia de examen.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie până la ora 16,00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi în intervalul 16,00-20,00.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 30 iunie.

Ponderea mediei din clasele V-VIII va reprezenta 20% din media de admitere. Probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 9,00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată în fiecare sală în care se susține examenul.

Foto: arhivă

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.