Acces gratuit la colecțiile elibraryUSA și JSTOR, la Biblioteca ”Aman”

Acces gratuit la colecțiile elibraryUSA și JSTOR, la Biblioteca ”Aman”

3,701
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4.50)

De mai bine de șapte ani, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” înlesnește accesul la două importante baze de date științifice. Este vorba despre elibraryUSA și JSTOR.

Două importante platforme de învățare și cercetare on-line prin intermediul cărora utilizatorii bibliotecii au acces la o bogată colecție de ziare, reviste și cărți, dar și la informații științifice din domenii precum: Științe Umaniste și Sociale, Medicină, Științe Aplicate, Științe Politice, Științe Tehnice, Studii Europene și Americane, Antropologie, Geografie, Geologie, Psihologie, Sociologie, Filosofie ș.a. Aceleași platforme on-line oferă numeroase informații și materiale și din sectoare precum: Marketing, Management, Religie, Studii Urbane, Finanțe, Inginerie și multe altele.

ElibraryUSA este o una dintre cele mai importante platforme de date digitale pe care le administrează Guvernul Statelor Unite ale Americii. Prin intermediul acesteia este înlesnit accesul la o gamă variată de resurse de informare, educare și cercetare. Între bazele de date care pot fi accesate prin portalul elibraryUSA se numără: Academic OneFile, JSTOR, ProQuest Dissertations & Theses Databases sau Research in Context. De asemenea, utilizatorii bibliotecii au acces la peste 400 de reviste și ziare din Statele Unite ale Amercii, la articole și lucrări pe marginea unor subiecte precum rețelele sociale, securitatea, instrumente de securitate și jocuri, dar și la diferite forumuri de discuții și dezbateri pe diverse teme în care se angajează persoane din toată lumea.

JSTOR pune la dispoziția cercetătorilor, profesorilor și studenților un număr de peste 10 milioane de articole, cărți și surse primare pentru nu mai puțin de 75 de discipline primare. Conținutul digital existent pe site este creat și actualizat în permanență de aproape 1200 de editori care provin din 57 de state.

Cele două platforme pot fi accesate cu titlul gratuit în oricare dintre sălile de lectură ale Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”. Singura condiție a utilizării celor două platforme este legată de deținerea unui card de bibliotecă.

Platformele elibraryUSA și JSTOR reprezintă două mine de aur. Atât cercetătorii, care pot găsi aici informații științifice de ultimă oră, dar și ceilalți utilizatori ai bibliotecii care vor să citească diferite materiale, ziare și reviste din toată lumea au la dispoziție două mijloace extrem de comode la biblitoecă. Prin abonamentele pe care le avem, dar și prin relația specială pe care biblioteca, prin American Corner, a stabilit-o cu Ambasada Statelor Unite la București, punem la dispoziția utilizatorilor milioane de articole, cărți, reviste și ziare în format digital. Aceste proiecte merită o bună popularizare pentru că, deși disponibile, nu mulți dintre cetățeni știu de existența lor”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.