Aur adus României la Olimpiada de Biologie de un elev de la...

Aur adus României la Olimpiada de Biologie de un elev de la ”Frații Buzești”

1.627
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Mircea Dan Mirea (foto), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a obţinut prima medalie de aur, pentru România, la Olimpiada Internaţională de Biologie, informează Ministerul Educaţiei, citat de Mediafax. 

 

Mircea Dan Mirea a câştigat în acest an al doilea premiu la Olimpiada Internaţională de Biologie, după medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia. Din echipa României au mai făcut parte: Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina), Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medaliaţi cu bronz, şi George Cătalin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

 

Echipa României a participat la cea de a 26-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, care s-a desfăşurat în perioada 12 – 19 iulie, în Danemarca (Aarhus). În total, au luat parte la concurs 239 de elevi din 62 de ţări.

 

România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz. Ulterior, elevii români au participat constant la această competiţie, însă, până la ediţia din acest an, nu au cucerit aurul.

 

Sursa: Mediafax

Foto: Mircea Dan Mirea/Facebook



4 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     12-04-2010
    Mesaje
    103

    Felicitari!

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2887

    Felicitari

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    1356

    Chapeau bas!

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     30-10-2011
    Mesaje
    69

    Bravo!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.