CN ”Frații Buzești” gazduiește cel mai puternic concurs online de informatică din...

CN ”Frații Buzești” gazduiește cel mai puternic concurs online de informatică din România

6,686
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

C.N. “Fratii Buzesti” din Craiova organizează, astăzi, de la ora 11:00, festivitatea de deschidere a concursului national de informatică “Algoritmiada” organizat de liceu ca parte a manifestărilor ocazionate de sărbătorirea a 135 de ani de la înfiinţare. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă 4 noiembrie, de la ora 18:00.

Algoritmiada este cel mai puternic concurs online de informatică din România, care se încheie anual cu Runda Finală, în care primii clasați se întâlnesc față în față. Concursul este găzduit de infoarena.ro, locul de formare și de pregătire pentru majoritatea olimpicilor internaționali ai României.

În acest an competiția s-a organizat pe două secțiuni:

JUNIORI – pentru elevii de gimnaziu și cei de liceu care tocmai încep informatica;

SENIORI – pentru elevii de liceu, studenti, pasionați;

Majoritatea calificaților la runda finală sunt actuali sau foști laureați ai Olimpiadelor Naționale, Membri ai Lotului Național de Informatică, Olimpici Internaționali. Comisia de concurs este alcătuită din membri ai echipei Infoarena, olimpici internaționali ai României.

Există o tradiție a participării elevilor buzeșteni la Finala Algoritmiada, iar cei care au reușit în anii trecuți sunt:

Alexandru CAZACU, Mihai POPA, Alexandru MURTAZA, Mihai NIȚU, Denis MITĂ, Bogdan IORDACHE, Alexandra UDRIȘTOIU, Emanuel DICU.

Ediția din acest an găsește mai mulți reprezentanți de-ai noștri calificați la finală:

Vlad CIUPERCEANU, Ruxandra NANU, Radu NICOLAE, Emanuel DICU, Alexandra UDRIȘTOIU. De asemenea este calificată eleva Alexandra Mihaela NICOLA de la Școala numarul 18 “Sfântul Dumitru”.

Calificarea în finală și-au asigurat-o și foștil elevi: Bogdan IORDACHE, absolvent 2017 și Mihai NIȚU, absolvent 2014.

În calitate de gazdă, CM ”Frații Buzești” va fi reprezentată și de următorii elevi, invitați:

JUNIORI – Vlad Țigănilă, Liviu Moanță, Anda Ionică, Mihaela Cismaru, Robert Truță, Mircea Bînă, Alexandru Pera.

SENIORI – Robert Lincă, Mircea Radu, Bogdan Cîrceanu, Andrei Dragomir, Cristian Osiac, Bogdan Piele, Ovidiu Badea, Mihnea Duican, Alexandru Oprea. Responsabil catedră, Prof. Marius Nicoli.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.