Craiova: Elevii își aleg, miercuri, președintele

Craiova: Elevii își aleg, miercuri, președintele

3.898
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

O dată pe an, în unitățile de învățământ din țară au loc alegeri pentru una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau director al unuia dintre departamentele Consiliului Şcolar existent la nivelul fiecărui liceu. Cei aleși își iau angajamentul de a apăra şi promova drepturile și interesele elevilor şi de a-și implica colegii în actul educațional, viaţa civică, socială și culturală. 

Laurențiu Burci este unul dintre candidații la funcția de președinte al elevilor Colegiului Național ”Elena Cuza” din Craiova. Adolescentul, în vârstă de 17 ani, are trei contracandidați și speră ca sloganul care i-a definit campania electorală – ”Nevoia ta, prioritatea mea!” – să devină realitate. Miercuri, între orele 9:00-14:00, elevii sunt așteptați la vot, alegerile urmând să se desfășoare în fiecare liceu. alegeri elevi

Anual, orice elev poate candida pentru una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau director al unuia dintre departamentele Consiliului Şcolar din liceul său. Dosarele de candidat au fost depuse pe site-ul wedu.ro, între 23 septembrie și 14 octombrie, iar în perioada 16-25 octombrie candidații au încercat să-și convingă colegii că sunt persoana potrivită, care trebuie să îi reprezinte.

Laurențiu spune că în campania electorală a stat de vorbă cu elevii și le-a promis că va încerca să înființeze cluburi sportive și îi va ajuta să se orienteze în alegere facultății. ”Îmi doresc să fac parteneriate cu cât mai multe instituții publice – spital, judecătorie, poliție -, unde colegii mei să poată merge pentru o zi pentru a putea vedea cu ochii lor ce înseamnă fiecare meserie și, astfel, să vadă ce le-ar plăcea să facă în viitor”, spune candidatul la președinția CN: ”Elena Cuza”.

Tânărul nu este străin de ceea ce înseamnă Consiliul Școlar al Elevilor, în cadrul căruia a mai ocupat funcțiile de vicepreședinte și director al Departamentului de Mobilitate, Formare, Informare și Consiliere. ”Anul trecut, în mandatul din Consiliul județean al elevilor, am mers la Primăria Craiova, împreună cu președintele Consiliului, și am solicitat ca elevii să beneficieze de gratuitate pe traseul E1. Din păcate, nu am obținut-o, dar am primit promisiuni că se va lua în calcul”, declară Laurențiu Burci.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.