Craiova: Voluntariat ecologic, la Grădinița ”Luceafărul”

Craiova: Voluntariat ecologic, la Grădinița ”Luceafărul”

2.690
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Să fii voluntar, ba chiar eco-voluntar, nu este dificil nici măcar pentru preșcolari. Au demonstrat-o copiii de la Grădiniţa “Luceafărul”, structură a Şcolii Gimnaziale “Nicolae Bălcescu” Craiova, în activitatea de voluntariat ecologic „EcoVoluntar în grădiniţa mea!”, coordonată de Mariana Badea, activitate care s-a desfășurat în ziua de 8 aprilie 2015, în cadrul programului „Şcoala Altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

 

SAM_0783

Cadrele didactice de la Grădiniţa “Luceafărul” au iniţiat preşcolarii într-o actiune de ecologizare a curţii grădiniţei, l-a care s-au alăturat şi elevii clasei a III-a A de la Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”, însoţiţi de directorul prof. Crisanda Georgia Turcu şi directorul adjunct prof. Cristina Daniela Mitrică.

 

Activitatea în care s-au implicat a presupus curăţarea spaţiului verde de gunoaie, plantarea de răsaduri, gard viu şi pomi în curtea grădiniţei, vopsirea în culori vii a cauciucurilor în care se vor amenaja aranjamente florale. Acțiunea a avut drept scop dezvoltarea unei conştiinţe ecologice a preşcolarilor şi elevilor”, spune conducerea Grădiniței ”Luceafărul”.

 

La acest eveniment au fost invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere, prin prezenţa lui Octavian Popa de la APM Dolj, dr. Cornelia Chimişliu de la Muzeul Olteniei Craiova – secţia Ştiinţele Naturii, Silvia Breben, coordonator zonal Eco-Şcoala. Copiii alături de părinţi au mai participat la astfel de acţiuni, având în vedere că Grădiniţa “Luceafărul” este înscrisă în programe ca Eco-Şcoala, LeAF, Plant a Tree for Peace, Ziua Verde, ş.a.

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3799

    felicitari tinerilor

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.