IPJ Dolj a lansat ”Săptămâna prevenirii criminalității”

IPJ Dolj a lansat ”Săptămâna prevenirii criminalității”

5,162
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

”Săptămâna prevenirii criminalității”, ediția a II-a, a fost lansată, astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul IPJ Dolj. Fiecare zi din aceată săptămână are o anumită temă, iar activitățile sunt desfășurate atât de ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității cât și de polițiștii de proximitate din cadrul formațiunilor din județul Dolj. 

Ziua de luni, 2 octombrie a.c., a urmărit prevenirea delincvenţei juvenile, astfel că ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au susținut, la Şcoala Gimnazială „Elena Farago” din Craiova, o dezbatere pe tema prevenirii violenţei în mediul şcolar, a infracţiunilor contra patrimoniului şi a traficului şi consumului de droguri. De asemenea, dezbateri cu elevi, părinţi şi cadre didactice, vizionări de filme educative au avut loc în unităţile de învăţământ din întregul judeţ, evenimente organizate și susținute de poliţiştii de proximitate din municipii şi oraşe, dar şi de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale.

Ziua de astăzi, 3 octombrie, a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, sens în care ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenți la Şcoala Gimnazială „Sfântul Dumitru” din Craiova, unde au stat de vorbă cu cei mici despre prevenirea victimizării minorilor în mediul on-line.

În zilele ce urmează vor avea loc activități pe linia prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului – prevenirea furturilor din auto, prevenirea violenţei în familie și siguranţa rutieră.

La deschidere oficială de astăzi au participat șeful I.P.J. Dolj – comisar șef de poliție dr. Constantin Nicolescu, Inspectoratul General al I.S.J. Dolj – prof. Leontina Monica Sună,  șeful Serviciului de Ordine Publică Dolj – comisar șef Mihai Stoian, comisar șef Stanca Giucă – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj, precum și Irina Gruia – psihoterapeut și reprezentant al Casei de Cultură a Sindicatelor.

În activitățile desfășurate, IPJ Dolj are ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova şi Crucea Roşie- Filiala Dolj.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.