Lecție de ecologie la Muzeul Olteniei

Lecție de ecologie la Muzeul Olteniei

3.430
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Miercuri, 21 martie, ora 11.00, la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova (str. Popa Șapcă nr. 8), va avea loc conferința „MONITORIZAREA CALITĂȚII APEI DUNĂRII ȘI A SEDIMENTELOR PE SECTORUL BAZIAȘ – DELTA DUNĂRII”.

Acesta va fi susținută de profesor univ. dr. Elena Gavrilescu din cadrul Departamentului de Biologie și Ingineria Mediului, Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova. Acțiunea face parte din seria manifestărilor înscrise în cadrul proiectului cultural-educativ „Muzeul – o şcoală altfel”, organizate de Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova.

Conferința va consta într-o serie de videoproiecții despre ecologie, structurile și funcțiile ecosistemelor acvatice din sectorul românesc al Dunării (compoziția fizico-chimică a apei și sedimentelor, populațiile planctonice și bentonice, conservarea biodiversității), măsurile de protecție ale apelor fluviului în concordanță cu Directiva Cadru a Uniunii Europene, efectele produse de impactul antropic și al activităților industriale asupra calității apelor Dunării.

La eveniment vor participa studenţii Departamentului de Biologie și Ingineria Mediului al Facultăţii de Horticultură a Universităţii din Craiova și elevii Colegiului Tehnic Costin D. Nenițescu îndrumați de prof. de protecția mediului Iulia Cristea, Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu, îndrumați de prof. de biologie Mihaela Dinu. Activitatea coincide cu perioada în care se desfășoară manifestări cultural-educative dedicate Zilei Mondiale a Apei (22 martie), sărbătoare internaţională având ca obiectiv conștientizarea populaţiei privind resursele de apă şi gama de servicii pe care le furnizează în vederea creşterii economice și a managementului durabil al mediului.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.