Meditații gratuite în scara blocului. Lecție de solidaritate.

Meditații gratuite în scara blocului. Lecție de solidaritate.

925
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

O adevărată lecție de viață se petrece zilnic, în Craiova, într-o scară de bloc. Bianca în vârstă de 12 ani își arată solidaritatea față de vecina ei, Nicoleta, de doar 8 anișori care nu este atât de norocoasă.

Fetița cea mică este străină de scris și citit. Bianca a descoperind acest lucru în timp ce se jucau împreună în scara blocului în care locuiesc. După ce a aflat că Nicoleta provine dintr-o familie cu probleme financiare, Bianca a început să-i ofere meditații vecinei ei. În fiecare zi după ce își termină orele la școală se ocupă de prietena sa, încercând să o învețe alfabetul dar si cifrele.

Nicoleta a fost nevoită să renunțe la școală deoarece anul trecut când era în clasa întâi a lipsit o perioadă lungă de timp din cauza unor probleme de sănătate, micuța suferă de o formă gravă de strabism, iar apoi s-a văzut nevoită să rămână acasă cu frătiorul mai mic.

„Copiii nu vorbeau cu ea, ziceau că e murdară, saracă și doreau să se joaca cu ea” a afirmat Bianca.

Întrebată despre acestă situație învățătoarea ridică neputincioasă din umeri, spunând că absențele de anul trecut fac imposibilă recuperarea materiei anul acesta, mai ales într-o clasă cu 30 de elevi.

Prinsă între neputința familiei si dorința de a învăța, marginalizată de colegii răutăcioși care o tratează ca pe un
„caz special”, Nicoleta își regăsește singura șansă de a evolua langă prietena ei.

Foto: Știrile Protv



4 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-09-2008
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    13

    Mai exista speranta in viitor lumi asta de c……t….felicitati pt bianca si tine-o tot asa ….

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    719

    Lectie de solidaritate si de bunatate sufleteasca din partea unui copil. Poate ca asa a fost educata in familie.O lectie grea, pentru cei ce isi invata copii, ca cei diferiti sunt rai si trebuie evitati. Poate intr-adevar ,,mai exista o speranta in lumea aceasta de rahat”.

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow
  3. #3
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1790

    felicitari fetito

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     24-05-2013
    Mesaje
    48

    felicitari Bianca, un gest foarte frumos

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.