O elevă din Craiova a câștigat concursul pentru traducători ”Juvenes Translatores”

O elevă din Craiova a câștigat concursul pentru traducători ”Juvenes Translatores”

1.616
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Maria Flavia Tohaneanu (foto) este castigatoarea din Romania a concursului Juvenes Translatores, editia 2014/2015, a anuntat Comisia Europeana. Ea este eleva in clasa a XI-a la Colegiul National „Carol I” din Craiova și a reusit sa fie mai cea mai buna din Romania. În tara noastra, au participat elevi de la 32 de licee. În total, au concurat peste 3.000 de elevi și au fost desemnati castigatori cate unul din fiecare stat membru.

Concursul s-a desfasurat in noiembrie anul trecut si a avut peste 3.000 de participanti din 740 de scoli din Europa, respectiv 32 de licee din Romania. Cei 28 de liceeni care au castigat concursul (cate unul din fiecare stat membru) vor calatori la Bruxelles, in luna aprilie, pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor. Textul tradus de Maria Tohaneanu a fost din limba engleza in limba romana si a „subliniat importanta arborelui genealogic in descoperirea propriei identitati”, a precizat reprezentanta in Romania a Comisiei Europene.

„Concursul Juvenes Translatores a reprezentat o confirmare a talentului meu pentru limbile straine. Pe langa engleza, vorbesc franceza, putina italiana si germana. Nu este deosebit de dificil sa faci o traducere buna, dar trebuie sa ai anumite calitati, sa simti limba, sa transmiti informatia cat mai firesc, ca si cum tu ai fi acela care rosteste acele lucruri pentru prima data„, a declarat Maria Tohăneanu, castigatoarea pentru Romania a competitiei.

Concursul Juvenes Translatores („tineri traducatori”, in latina) are loc anual, incepand din 2007, si este organizat de catre Directia Generala Traduceri din cadrul Comisiei Europene. Obiectivele competitiei sunt promovarea studiului limbilor straine in scoli si oferirea posibilitatii de a vedea cum este sa fii traducator.

Sursa foto: Facebook



3 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2451

    Bravo ei statul ar trebui sa aibe in vedere acest lucru si sa o premieze

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    497

    Felicitari ei si parintilor si profesorilor. Ar fi frumos sa o vedem si la televizor, deci, macar posturile teritoriale ar trebui sa o promoveze.

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-02-2015
    Locatie
     Londra
    Mesaje
    37

    Felicitari, exemplu de urmat!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.