Peste o treime din unitățile de învățământ din Dolj nu au autorizație...

Peste o treime din unitățile de învățământ din Dolj nu au autorizație sanitară

2.379
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

281 din 775 de clădiri în care se desfășoară activități de învățământ nu au autorizație sanitară. Stuația se repetă în fiecare an deoarece multe din deficiențe nu pot fi reparate din bugetul local al primăriilor. Pentru remedierea situației, consilierul județean Isidor Răducea a inițiat un poiect de hotărâre intitulat „Nicio școlă fără aviz sanitar”, și speră ca prin asocierea Consiliului Județean cu autotritățile locale unde există pobeleme să se găasească resursele pentru efectuarea lucrărilor necesare pentru obținerea avizului DSP.

 

„Este vorba despre probleme care persistă de ani mulți si pentru care nu se găsește rezolvare. Sunt unele localități unde autoritățile locale nu au fonduri suficiente pentru rezolvarea acestor probleme. Educatia și învățământul sunt principalii piloni ai dezvoltării unei societăți civilizate. Totodată nivelul de dezvoltare economică al unui județ depinde și de nivelul de educatie al cetățenilor, de aceea consider ca este nevoie de o concepție clară despre rolul educației într-o societate. Sper ca acest proiect să fie adoptat de toți consilierii județeni și astfel să facem primul pas pentru ca în județil nostru nu să mai existe școli insalubre. Este un proiect ce se va întinde pe termen lung, însă sunt sigur că vom reuși”, a declarat Isidor Răducea, consilier județean din partea PNL.

 

2 COMENTARII

  1. #1

    Scolile astia au fost conduse in majoritatea lor de directorii pusi de PSD ,asa ca este normal sa fie mizerie in aceste scoli.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.