Polițiștii desfășoară activități de prevenire în școli

Polițiștii desfășoară activități de prevenire în școli

1.032
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Compatimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dolj, dar și polițiști de proximitate de la Secțiile de Poliție Urbane din Craiova au desfășurat 15 activități infromativ – preventive în unități de învățământ.

Prin activitățile de ieri s-a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se pot comite în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, totodată, prin recomandările și discuțiile dintre polițiști și elevi s-a avut în vedere și pregătirea antiinfracțională și antivictimală. De asemenea, au fost prezentate mai multe aspecte referitoare la respectarea normelor sociale, dar și consecințele apelării în mod nejustificat al apelului unic de urgență 112.

Principalele activități au fost desfășurate de ofițerii Compartimentului de Prevenire care au fost prezenți la Colegiul Național Economic Gheorghe Chițu și de polțiștii de proximitate din cadrul Secţiei 3 Poliţie, care s-au întâlnit cu elevii claselor a IX-a din cadrul Liceului Traian Vuia. La aceste două activități fiind prezenți zeci de elevi și cadre didactice.

  • Dragi copii şi adolescenţi vă invităm să NU luaţi parte la fapte care contravin legii şi sunt considerate contravenţii sau infracţiuni.
  • În conformitate cu legea minorii cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani răspund penal într-o manieră diferenţiată.
  • Evitaţi disputele verbale, persoanele irascibile şi nu vă implicaţi în scandaluri sau încăierări;
  • Folosiţi un limbaj controlat, fără jigniri şi evitaţi pe cât posibil compania persoanelor cunoscute ca alcoolice;
  • Nu vă faceţi singuri dreptate lovind adversarul! De la o palmă sau o îmbrânceală, victimă se poate dezechilibra şi lovi!
  • Nu vă lăsaţi atraşi de aşa numiţi ,,prieteni” în comiterea unor infracţiuni ale caror consecinţe pot fi grave !

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4218

    O initiativa buna.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.