Prelegere despre miopie, la Departamentul de Fizică al Facultăţii de Științe

Prelegere despre miopie, la Departamentul de Fizică al Facultăţii de Științe

8,015
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Departamentul de Fizică al Facultăţii de Științe, Universitatea din Craiova și Centrul de carieră și recrutare româno-bulgar facilitează, în data de 5 decembrie 2017, ora 12:00, în Amfiteatrul „Liviu Tătar”, o întâlnire între Dr. Răzvan Ghinea, Dr. Ana Maria Ionescu și studenți.

Răzvan Ghinea și Ana Maria Ionescu sunt absolvenţi ai Facultății de Fizică din Craiova și ai Facultății de Optică și Optometrie din Granada, actualmente asistenți la Departamentul de Optică, Facultatea de Știinte, Universitatea din Granada.

Prelegerea abordează problema creșterii incidenței miopiei la nivel mondial, problemă care a generat o mare preocupare, transformându-se într-o problemă majoră de sănătate publică (în special datorită complicațiilor relaționate cu miopia mare sau patologică) precum și într-una dintre cele cinci priorități imediate ale programului „Vision 2020” inițiat de World Health Organization’s Global Initiative for the Elimination of Avoidable Blindness. Miopia este un viciu de refracție rezultat din alterarea procesului natural de emetropizare oculară, alterare ce conduce, de regula, la o elongare excesivă a globului ocular astfel încât imaginile sunt focalizate pe un plan situat înaintea retinei. Este necesară plasarea unei lentile divergente în fața ochiului pentru ca această imagine să focalizeze corect.

 

 

De asemenea, se vor discuta metodele şi tehnicile disponibile pentru a compensa şi a controla (frâna) creșterea miopiei la copii, prezentând avantajele și dezavantajele fiecăreia și stabilind eficacitatea sau ineficiența lor în funcție de dovezile științifice disponibile.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.