Profesorii Școlii Gimnaziale ”N. Bălcescu” au învățat din experiența colegilor europeni

Profesorii Școlii Gimnaziale ”N. Bălcescu” au învățat din experiența colegilor europeni

1.014
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Șapte cadre didactice de la Şcoala Gimanzială “Nicolae Bălcescu” din Craiova au avut ocazia de a se perfecţiona la un curs de formare denumit Teach, Learn and Quality, desfăşurat în Costa da Caparica, Lisabona – Portugalia, după ce unitatea de învățământ a obținut în anul şcolar 2014-2015 un proiect – acţiunea KA1 Mobilităţi individuale – care a fost selectat şi a primit finaţare prin Programul Erasmus+. 

 

screenshot.525Seminarul internaţional privind calitatea educaţiei Teach, Learn and Quality a fost organizat de Eekhoutcentrum din Belgia şi este rezultatul unui parteneriat între şcoli, organizaţii, instituţii şi Ministerul Educaţiei din Finlanda, Portugalia, Spania (Catalonia) şi Belgia (Flandra).

 

Relevanța cursului constă în implementarea la nivel de organizaţie a politicilor în domeniul educaţiei şi formării profesionale, oferind răspunsul la cum poate fi conceput şi dezvoltat un plan al managementului calităţii. Totodată, la acest curs, cadrele didactice participante, pe lângă schimbul de experienţă şi familiarizarea cu sistemul educaţional al altor ţări, au beneficiat de cunoştinţe, metode, competenţe focusate pe crearea propriului plan operaţional de calitate. Prin urmare, cursul contribuie la emanciparea şcolii ca organizaţie de învăţare şi la aplicarea acelor standarde europene care să genereze un învăţământ de înaltă calitate.

 

Cursul de formare Teach, Learn and Quality, desfăşurat în Costa da Caparica, Lisabona – Portugalia, a avut două stagii de formare: primul, în perioada 19 – 24 octombrie 2014, la care au participat patru cadre didactice din şcoală și al doilea, în perioada 24 – 29 mai 2015, de care au benefiaciat trei cadre didactice. Pe parcursul derulării celui de-al doilea stagiu de formare, trei cadre didactice au participat la această mobilitate internaţională, şi anume: dir. Prof. Turcu Crisanda Georgia, prof. Badea Mariana şi prof. Bumbaru Mihaela. Cursanţii au dobândit competenţe (cunoştinţe, deprinderi, atitudini) şi aptitudini ce permit dezvoltarea unui plan structural al calităţii, îmbunătăţirea actului profesional, utilizarea unor metode pentru creşterea calitătii muncii în echipă, acumularea unor strategii valoroase pentru a introduce, implementa şi susţine un sistem de calitate.

 

screenshot.524Acest curs a facilitat împărtăşirea experienţei didactice cu colegi din alte ţări, formându-se un grup dinamic, creativ prin schimbul de bune practici, astfel încât au fost selectate idei de la alte ţări care ar putea fi încorporate sau transferate în propria practică educativă. Grupul a fost format din 17 profesori aparţinând unor ţări ca România (7: 3 din Craiova, 1 din Slobizia, 2 din Ploieşti, 1 din Timişoara), Belgia (4), Turcia (3), Germania (1), Italia (1), Islanda (1).

 

Cunoaşterea diferenţelor şi asemănărilor între ţările participante, a rezultat dintr-o mai bună înţelegere şi respect, în urma unui dialog deschis, intercţiune şi formare multiculturală. Colaborarea între participanții la acest curs, precum și cu organizatorii cursului continuă și în prezent prin e-mail, pe platforma Linkedin unde s-a creat un grup și prin intermediul blogului http://tlqcourse.tumblr.com. sau pe adresa https://www.facebook.com/groups/501163780038995/.

 

Activitățile cursului au fost dinamice, interactive bazându-se pe munca în echipă, peun real dialog, schimb de experiență ce au condus la eficienţa proiectului prin însușirea unor exemple de bună practică, în măsura în care diferite activităţi au dus la transformarea resurselor disponibile în realizări aşteptate.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.