Proiectul președintelui Iohannis,”România educată”, în dezbatere la Craiova

Proiectul președintelui Iohannis,”România educată”, în dezbatere la Craiova

1.642
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

„România educată” este proiectul național al președintelui României care își dorește dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performnță. La Universitatea din Craiova a avut loc prima dezbatere regională privind „Profilul absolventului”, realizată în cadrul Proiectului Naţional al Administraţiei Prezidenţiale „România educată” (2016-2017). „Schimbările au fost cele au caracterizat sistemul de învăţământ, iar aceste schimbări pot fi oprite doar printr-un proces în care gândim de mai multe ori şi schimbăm o singură dată. Proiectul „România educată” îşi propune ca până în anul 2018 să avem cu toţii o idee mai bună înspre ce ne îndreptăm la orizontul anului 2030. De ce la nivelul anului 2030? Pentru că ştim cu toţii că nu e bine să schimbi ceva până nu vezi efectele la ce ai avut până acum. Şi ne gândim că dacă din 2018, anul centenarului României moderne, până în anul 2030 apucăm să vedem o generaţie de copii parcurgând de la clasa I până la clasa a XII-a, poate vom putea evalua dacă ceea ce am gândit cu toţii împreună şi-a atins efectele”, a spus Ligia Deca, consilier de stat, Administrația Prezidențială. La dezbatere a partcipai și Adrian Curaj, Ministrul Educației care a promis că va participa la toate dezbaterile organizate în cadrul acestui proiect. „Astfel de consultări au șansa extraordinară de a avea un proces în care dialogăm, în dialogul acesta oamenii vin cu idei. Este un tip de democrație participativă, care cred eu poate să miște lucrurile”, a spus ministrul Adrian Curaj.

La finalul anului 2017 se vor trage concluziile pentru ca în 2018 să se efectueze eventualele schimbări legislative pentru punerea în aplicare a strategiei. „Acest demers nu este despre o nouă lege a educaţiei. Nu cred după atâţia ani că o simplă modificare legislativă mai poate împinge sistemul spre mai bine. O lege coerentă este evident necesară, însă ea nu este cheia. Cheia este să ştim cu toţii înspre ce ne îndreptăm şi ca societatea, după ce a existat o cristalizare a dorinţei comune, să pună presiune pe cei care sunt vremelnic în poziţia de a lua decizii să păstreze vaporul pe chila dreaptă, să urmărim acele obiective pe care ajungem cu toţii la concluzia că ni le dorim”, a mai spus consilierul prezidențial Ligia Deca.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.