DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4.00)

O echipă de masteranzi craioveni a obținut primul loc la un concurs de robotică organizat în Germania. Este al treilea an de când firma japoneză Renesas, unul dintre marii producători de componente electronice din lume, organizează competiția în Europa. În fiecare an studenții craioveni de la Automatică au participat la concurs, este însă primul an în care câștigă primul loc.

 

Două echipe din Craiova, coordonate de profesorii Ionuţ Resceanu (Departametul Mecatronică şi Robotică) şi Sorin Nicola (Departamentul Automatică şi Electronică) s-au “bătut” cu alte 28 din tări precum Germania, Anglia sau Franța. Pentru această performanță sudenții și masteranzii craioveni și-au “stors” creierii luni de zile. În septembrie au primit kit-ul robotului și instrucțiunile concursului. De atunci s-au pus pe programat și căutat soluții pentru a-l face cat mai rapid. “Este un fel de raliu al roboților. Este o pista cu diferite obstacole. Kit-ul robotului se trimite în cutii și echipele în asamblează și îl inovează. Traseul a avut 70 de metri și robotul trebuia să execute curbe de 90 de grade, schimbări de bandă într-un timp cât mai scurt. Fiecare echipă și-a scris softul și s-au făcut anumite modificări pentru a-l face cât mai rapid, bineînțeles cu anumite condiții. S-a muncit foarte mult”, a spus Ionuț Resceanu, unul dintre profesorii coordonatori.

 

La startul competiției au fost 30 de echipe, în finală însă au ajuns doar 8. Una dintre ele a fost cea formată din masteranzii Laurențiu Păstae și Alexandru Tilinca. În calificări românii au fost pe locul trei, primele două poziții fiind ocupate de nemți, în finală însă craiovenii le-au suflat acestora premiul cel mare. “După calificari s-a mai umblat puțin la soft, am riscat mai mult, am făcut niște ajustări. A fost greu, doar două sau trei echipe au reușit să nu depăsească traseul. Pentru această performanță am făcut multe teste și încercări la Craiova”, a adăugat profesorul Resceanu.

 

Cea de-a doua echipă formată din stundeții Geanina Unguritu si Ovidiu Unguritu și masterandul Teodor Nichitelea s-a plasat în prima treime a clasamentului. La campionatul organizat la Nurenberg au participat 150 de studenți din toată Europa.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.