„The No Project by Bancpost”, campanie de prevenire a traficului de persoane

„The No Project by Bancpost”, campanie de prevenire a traficului de persoane

979
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Bancpost sprijină proiectul național „The No Project” care luptă împotriva traficului de persoane. Această campanie este derulată la nivel național și internațional, ea având succes în țări ca Grecia și Bulgaria.

Ce țnseamnă traficul de persoane?
Atât România cât și țări din Europa și Africa se luptă cu o problemă foarte gravă: traficul de persoane, comerț cu oameni, sclavie modernă. Între 20 și 30 de milioane de oameni, inclusiv copii, se află în situații de sclavie în lume.
Victimele infracțiunii de trafic de persoane sunt exploatate în mai multe feluri: exploatare sexuală în scopuri comerciale, cerșetorie forțată, constrângerea la comiterea de furturi, muncă forțată. Traficul de persoane înseamnă comerțul ilegal cu oameni, sclavie modernă. Violență, control, profit, toate stau la baza traficului de persoane.

România este în principal o țară sursă și de tranzit pentru bărbați, femei și copii supuși la muncă forțată, exploatare sexuală. Țara noastră este cel mai mare exportator de victime din Europa.

„The No Project by Bancpost” reprezintă o campanie de sesnibilizare a publicului, și în special a tinerilor, asupra acestui fenoemen din ce în ce mai întâlnit în România. Scopul campaniei este de a-i determina pe tineri să conștientizeze riscurile și să identifice situațiile în care pot cădea pradă traficului de ființe umane, atât în viața de zi cu zi, cât și în mediul online.

Sub îndemnul „Folosește-ți talentul în lupta împotriva traficului de persoane”, proiectul vizează în mod special implicarea tinerilor prin educație, artă, muzică, sport, dans și film. Indiferent care ar fi pasiunea fiecăruia, ea poate fi canalizată pentru a lupta împotriva traficului de persoane.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.