Tineri din peste 100 de țări vin în România la o conferință...

Tineri din peste 100 de țări vin în România la o conferință globală AIESEC

83.433
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Întâlnirea anuală a președinților AIESEC din întreaga lume este găzduită în acest an de filiala din România, care pregătește conferința încă din luna august a anului precedent, această ediție fiind organizată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

AIESEC International Presidents Meeting, așa cum este denumit evenimentul, are scopul de a aduce în același loc lideri tineri din întreaga lume pentru a lua decizii și a stabili următorii pași ai rețelei globale de peste 50.000 de membri, asigurând continuitate organizației cu 70 de ani de existență.

Conferința se va desfășura între 12-18 februarie la Rin Grand Hotel, iar organizatorii îi vor întâmpina oficial pe delegații străini pe data de 12 februarie, începând cu ora 10:00, când va avea loc Ceremonia de Deschidere. La eveniment vor fi prezenți actuali și foști membri AIESEC România, parteneri, ambasade și Administrația Prezidențială, reprezentată de doamna Ligia Deca, Consilier de Stat – Departamentul Educație și Cercetare. Deschiderea va marca începutul unei săptămâni în care tinerii și rolul activ al acestora în societatea în care trăiesc vor fi subiectele principale.

Filiala AIESEC din România a ales să organizeze conferința globală și să primească tineri din întreaga lume, în București, pentru a arăta frumusețea țării și valorile mai puțin promovate ale românilor.

De 28 de ani reprezentăm România cu mândrie în rețeaua internațională AIESEC. România are multe de oferit ca țară, cred în valorile românești adevărate, cred în creativitatea și autenticitatea românilor și de aceea ne mândrim că invităm o lume întreagă ca să vadă asta” spune Adrian Adam, președinte AIESEC România.

Pe lângă promovarea României, organizatorii și-au dorit să dea un exemplu de proactivitate și implicare pentru societatea românească, aducând în sânul ei tineri din toate colțurile lumii, tineri interesați de problemele globale și naționale, care acționează în fiecare zi asupra lor prin activitatea organizației. „Conferința este un exemplu de «se poate» și la noi în țară. La eveniment o să fie ales următorul președinte AIESEC la nivel global, o să avem reprezentanți din partea instituțiilor publice, o să construim proiecte pe baza agendei ONU pentru 2030 și o să fie un loc în care tineri din peste 100 de țări și teritorii o să experimenteze România la un alt nivel” a adăugat Adrian.

Despre AIESEC:

AIESEC este cea mai mare organizație din lume condusă de tineri, prezentă în 122 de țări și teritorii, 2500 de universități, cu peste 5000 de parteneri și 40.000 de experiențe interculturale oferite pe an. Scopul organizației este de a dezvolta abilitățile de leadership ale tinerilor prin facilitarea de experiențe internaționale, atât personale cât și profesionale. Fondată în 1948, organizația a cunoscut o evoluție majoră în ultimele decenii și s-a răspândit pe toate continentele lumii. AIESEC este prezentă în România din 1990, azi fiind activă în 14 orașe, respectiv 16 filiale locale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.