Trei eleve ale C.N.M. „Tudor Vladimirescu” din Craiova, premiante de olimpiadă

Trei eleve ale C.N.M. „Tudor Vladimirescu” din Craiova, premiante de olimpiadă

6.831
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Irina Maria Palaghia, elevă a Colegiului Naţional Militar (C.N.M.) „Tudor Vladimirescu” din Craiova, pregătită de profesorul Genelia Petrescu, a obținut mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Biologie, desfăşurată în perioada 20 – 24.04.2017 în municipiul Baia Mare. Evaluarea elevilor participanți s-a realizat atât practic cât și din punct de vedere teoretic. În urma obţinerii acestui rezultat eleva s-a calificat  în lotul naţional lărgit EUSO 2018.

Pe de altă parte, la ediţia a X-a a etapei naționale a Concursului Național de Istoria si Traditiile Rromilor, desfăşurat în perioada 28 – 40.04.2017, la Bran, judeţul Braşov, eleva Alina Duinea, îndrumată şi coordonată de profesorul Ionela Nori Cadea, a obținut locul I. La acest concurs au participat elevi începând din clasa a VI-a până în clasa a XII-a. Dacă pentru limba rromani, disciplină studiată în clasele a VI – a şi a VII – a, exista o structură extraşcolară de validare la nivel naţional a competenţelor lingvistice ale elevilor rromi, pentru istoria şi tradiţiile rromilor, până în anul 2008 nu se imaginase o competiţie similară. Concursul naţional şcolar de istoria şi tradiţiile rromilor s-a desfăşurat independent de olimpiada de limba rromani, în perioade diferite.

Concursul a constat în sustinerea unei probe scrise în cadrul cărei eleva Alina Duinea a trebuit să îşi demonstreze cunoştinţele despre originea și istoria tragică a rromilor dar și despre obiceiurile şi tradiţiile acestei comunităţi.

Nu în ultimul rând, Larisa Diaconescu, elevă în clasa a X-a, pregătită de profesorul Iuliana Gheorghe, a participat la etapa naţională a Olimpiadei de religie, desfăşurată la Craiova în perioada 24 – 28.04.2017 şi  a obţinut Premiul Special Sfântul Apostol Andrei. Olimpiada de religie reprezintă un concurs de excelenţă care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru această disciplină, din clasele VII-XII.

Toţi pandurii participanți la etapele naționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare au fost felicitați și premiați în fața formației de comandantul unității și directorul adjunct al colegiului.



2 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    667

    Există olimpiadă de religie în România? Pe bune? Şi noi suntem în Uniunea Europeană?
    Cred că la noi, în Arabia Saudită, Afganistan şi Statul Islamic mai există aşa ceva.

  2. #2
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1754

    Există peste tot și astfel de olimpiade.
    Cunoașterea la nivel de bază a Bibliei și a altor scrieri cu conținut teologic este obligatorie pentru toți cei care au pretenția de intelectual.
    Europa culturală are la bază filosofii greci și religiile monoteiste, în special Creștinismul.

    --Optim

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.