Universitatea din Craiova demarează proiectul „Culture and comparative educational”

Universitatea din Craiova demarează proiectul „Culture and comparative educational”

1.073
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiovava găzdui în perioada 09-17 octombrie 2013, proiectul multilateral  „Culture and comparative education”.  34 de tineri din România, Turcia, Bulgaria şi Ungaria vor participa la acest proiect care este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Actiune.

Proiectul – o oportunitate, cat şi o necesitate

Programul are drept scop transormarea unor tineri din mediul rural şi urban în consultanţi ai spiritului  de voluntar în comunităţile lor. Proiectul are drept scop construirea unei reţele de tineri care vor sprijini activitatea de voluntariat.

Tinerii vor participa simultan la mai multe activităţi şi vor învăţa că nu există diferenţe în oportunităţi. Valoarea poate creşte, indiferent de mediu deoarece toleranţa este fundatia oricărei relaţii.

Pe parcursul proiectului se va folosi o serie de metode clasice de învăţare non-formală, care se aplică în ceea ce priveşte designul proiectului şi tema aleasă.

Metodele utilizate sunt: jocuri de nume, jocuri interculturale, energizante, dezbateri, prezentări publice, interviuri, învăţarea experimentală, grupuri de reflecţie, brainstorming, elaborarea de strategii şi atelier active” a precizat coordonatorul proiectului Alexandru Cita.

Partenerii acestui proiect sunt: Universitatea din Craiova, Departamentul de Fizica , Muzeul Olteniei – Secţia de Ştiinte ale Naturii, Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, Centrul de Informare Europe Direct Craiova şi Asociatia Mereu pentru Europa.

De Luiza Roşulescu



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1713

    voluntari?si fondurile cine le papa?fetita primatita

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.