Acuzaţii de luare de mită şi abuz în serviciu la vârful Consiliul...

Acuzaţii de luare de mită şi abuz în serviciu la vârful Consiliul Judeţean Dolj

2.988
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(7 voturi, media: 3,86)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală față de ION PRIOTEASA, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj pentru luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată; IOVAN CRISTINEL, vicepreședintele CJ Dolj, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată; PAPPA RADU, șeful Serviciului Urbanism din cadrul CJ Dolj și arhitect șef, pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată; MĂJINĂ ILEANA, șeful Serviciului Programe Europene, TULITU LUIZA-CONSTANȚA, director al unității Medico-Sociale Bechet şi MĂRICUȚOIU ILEANA, director al Spitalului Dăbuleni, în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată. Prejudiciul total se ridică la circa două milioane de euro.

DNA a remis astăzi un comunicat de presă în care se arată că există date și indicii potrivit cărora, în perioada 2012-2013, învinuitul Prioteasa Ion, ca președinte al Consiliului Județean Dolj, uzând de autoritatea cu care a fost învestit și beneficiind de sprijinul funcționarilor publici din instituția respectivă pe care acesta i-a numit în funcțiile respective, a intervenit în procedurile de atribuire a unor contracte, direcționându-le către firmele agreate, în schimbul unui „comision” din valoarea contractelor.

Concret, Prioteasa Ion, Iovan Cristinel și Pappa Radu au acționat astfel încât, prin crearea condițiilor tehnice și organizatorice favorizante, contractele privind modernizarea Aeroportului Craiova și cel privind „Proiectarea și execuția punctului de operare aeromedicală SMURD” să fie atribuite unor firme agreate, aceleași în cazul celor două contracte. Folosindu-se defuncţie, Prioteasa Ion i-a interzis șefului Biroului audit al CJ Dolj să consemneze într-un document oficial aspectele deficitare rezultate în urma unui control derulat în octombrie 2012. În schimbul susținerii la atribuirea lucrărilor din cadrul proiectului „Consolidare, restaurare Palatul Jean Mihail – Muzeul de Artă Craiova” (proiect realizat, în parte, din fonduri europene), Prioteasa Ion a primit o sumă de bani de la unul din acționarii firmei beneficiare.
În desfășurarea acestor activități, Prioteasa Ion a colaborat cu învinuita Măjină Ileana, șeful Serviciului Programe Europene.

De asemenea, Măjină Ileana a făcut demersuri pentru interpunerea unei anumite firme în cadrul contractului de achiziție a serviciilor de proiectare aferente obiectivului „Centrul de coordonare și conducere a intervenției în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră”, percepând în schimb o cotă procentuală din valoarea contractului de referință. Contractul de lucrări a fost direcționat către firma agreată ca urmare a identificării unor criterii de descalificare a ofertelor depuse de alte societăți comerciale interesate, în contextul în care, inițial, oferta firmei favorizate a fost clasată pe locul al zecelea.

Din dispoziția președintelui CJ Dolj, Pappa Radu și Iovan Cristine au acționat în vederea interpunerii unei anumite firme în cadrul activităților de proiectare premergătoare aprobării finanțării proiectului „Centrul Cultural Brâncuși – centrul turistic interactiv”. Astfel, ultimii doi menționați au procedat la refacerea (prin antedatare) a unei note justificative.

În scopul obținerii unor avantaje, Prioteasa Ion, Pappa Radu și Iovan Cristinel au atribuit unei anumite firme serviciile de proiectare aferente unui contract având ca obiect construirea unui corp administrativ la Unitatea medico socială (UMS) Bechet. Acest fapt s-a realizat și în urma intervenției lui Pappa Radu, susținută de Iovan Cristinel la nivelul directorului UMS Bechet, învinuita Tulitu Luiza-Constanța. Pe segmentul derulării execuției, aceasta din urmă a aprobat și a avizat plăți nejustificate solicitate de către constructor.
Ion Prioteasa și Măjină Ileana, în înțelegere cu reprezentantul unei societăți comerciale, au acționat pentru promovarea intereselor respectivei societăți, în detrimentul obiectivelor circumscrise proiectului „Reabilitare, modernizare și echipare a ambulatoriului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”.

Există indicii temeinice potrivit cărora, în schimbul favorizării societății respective, învinuita Ileana Măjină a convenit cu reprezentanții firmei ca aceștia să achiziționeze, la prețuri supraevaluate, materiale de construcții necesare executării lucrărilor, de la anumiți furnizori la care învinuita avea un interes.
Din dispoziția lui Prioteasa Ion, în proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj”, derulat în cadrul programului operațional sectorial de mediu, Iovan Cristinel Nicușor Leonard și Măjină Ileana au făcut demersuri în sensul atribuirii unor contracte către firme aflate în sfera de influență a conducerii CJ Dolj. Există indicii în sensul că, în schimbul sprijinului acordat de funcționarii publici din cadrul C.J. Dolj, învinuiții Ion Prioteasa și Ileana Măjină au primit o sumă de bani de la o persoana interesată.

La Spitalul Orășenesc „Așezăminte Brâncovenești” Dăbuleni, Secția Bechet, la solicitarea expresă a lui Prioteasa Ion, directorul unității sanitare menționate, Maricuțoiu Ileana, a înlesnit atribuirea directă a 14 contracte de prestări servicii unei anumite firme, prin „fragmentarea” lucrărilor, în scopul justificării procedurii de achiziție directă. Există indicii că o parte a veniturilor realizate de societatea respectivă i-a revenit președintelui C.J. Dolj.

În perioada 1 februarie 2013 – 7 august 2013, firmele controlate de o persoană apropiată de președintele CJ Dolj au adjudecat, prin achiziție directă, o serie de contracte de lucrări la Școala specială „Sfântul Vasile”, la Spitalul Orășenesc „Așezămintele Brâncovenești” Dăbuleni, la Spitalul Orășenesc Filiași, la Școala specială „Sfântul Mina”.
În schimbul favorizării anumitor firme în cadrul procedurilor de atribuire și executare de lucrări publice, la data de 29.08.2013, Tulitu Luiza-Constanța a primit suma de 10.000 de euro, iar la data de 08.10.2013 Măricuțoiu Ileana a primit 20.000 de lei.

Conform datelor furnizate de DNA, în prezenta cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.



13 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2151

    ehe cum traiesc boierii.ma gandesc la pruncii morti in spitalul mare.oare cu banii luati de astia scapau acei copii de la moarte?

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-05-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    326

    USL=HOTI

  3. #3
    Addicted!
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1862

    Hopa.. a venit Mos Craciun cu D.N.A’u la nenea Preoteasa mai devreme

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     29-07-2010
    Locatie
     Behind you..
    Mesaje
    70

    Gata il ia si pe asta )

  5. #5
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    635

    A trebuit sa fie împușcat Ceaușescu pentru a ajunge și la aștia.
    Cum s-a retras bolșevismul,dle, ca o apă murdară, și a lăsat în urmă o mlaștină otravită , populată cu tot felul de animale ciudate, fetide…!

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     27-11-2009
    Locatie
     Rovine
    Mesaje
    20

    LA PUSCARIEEEEEEEEE!
    USOR, USOR II IA, DAR DACA DAU LEGI SA-I SCOATA TOT DEGEABA.

  7. #7
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    636

    Tonta, hai cu legea procoruptie mai repede, ca va iau astia, dreaqu, pe toti!

  8. #8
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-06-2011
    Mesaje
    44

    bine bine puscarie DAR AVEREA?

  9. #9
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-11-2005
    Locatie
     cum dai coltu', pe dreapta
    Mesaje
    877

    prioteasa, gospodarul judetului… a stat cam mult timp in functie, normal ca s-a dat la viata… a gresit, sa plateasca.

    Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata... dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.In viata regreti numai riscurile pe care nu ti le-ai asumat.
  10. #10
    Senior Member
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    935

    EHE…LA CATI AR TREBUI SA CADA LA PUSCARIE…..NU AM AVEA LOCURI…ROMANIA AR DEVENII UN PENITENCIAR….se fura,in stanga,in dreapta,in sus,in jos…
    Bolsevismul din contra,a reaparut,nu a disparut…vezi;Ponta,Olga,Mazare….

  11. #11
    Member
    Data de inscriere
     22-03-2009
    Locatie
     On the runway
    Mesaje
    162

    este vina lui basescu si a basistilor conform unor asa zisi formatori de opinie aflati in slujba „adevarului” platit… in rest penalii din tara asta isi voteaza legi exclusiviste … asta promitea nush ce mare spital prin zona aeroportului atunci cand naivii isi dadeau coate sa voteze marea schimbare promisa de vanzatorii de neam ,patrie si iluzii ieftine

  12. #12
    Junior
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    65

    Olga si cu Preoteasa au furat in 1 an cred ca mult mai mult ca Solomon in zece.
    Poporul prost i-a adus pe hotii astia de USL la putere.

  13. #13
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1150

    Ciolanu face cu ochiu la toata lumea …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.