Angajații Centrului de Transfuzii Craiova, implicați în traficarea sângelui, reținuți

Angajații Centrului de Transfuzii Craiova, implicați în traficarea sângelui, reținuți

9.643
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

UPDATE: Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

 

Georgineta Mihaela Oprişan şi Cristian Magon, ambii angajați ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Craiova, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi vor fi prezentanți în fața unui judecător de drepturi și libertăți, cu propunerea de arestare preventivă. Cei doi au fost prinși în flagrant când vindeau sânge unui ofițer sub acoperire.

 

Cristian Magon, asistent medical, și Georgineta Mihaela Oprişan, registrator la Centru, i-au sânge, în repetate rânduri, unui ofițer sub acoperire. De altfel, asistentul a fost prins, ieri, în flagrant, când prima 200 de lei pentru în schimbul furnizării a două unităţi de sânge necesare unui pacient care urma să fie operat.

 

Conducerea Centrului de Transfuzii spune că există o problemă a lipsei sângelui și donatorilor și nu avea cunoștință de practicile angajaților. „Nu avem sânge, iar persoanele care au nevoie nu prea reuşesc să aducă pe cineva care să doneze pentru ei. Atunci, cei care au nevoie de sânge pentru anumite persoane vin aici, în Centrul de Transfuzie, şi dacă există un donator încearcă să îl stimuleze într-un anume fel pentru a dona pentru pacientul lor. Şi, probabil, aici au avut vreun amestec cei care au fost luaţi la audieri. Nu am nici o informaţie dacă au luat sau nu bani pentru ceva. Unul dintre ei este registrator, iar celălalt asistent medical. Nu am auzit vreodată să se fi ocupat cu aşa ceva. Mi s-a spus că există nişte sesizări legate de aceste persoane. Nu am de unde să ştiu dacă s-a vândut sau nu sânge aici, procurorii ştiu“, a declarat Adriana Turculeanu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova.

 

De menționat că Spitalul Municipal Filantropia a fost implicat recent într-un scandal privind decesul a doi pacienți în urma unor transfuzii care nu au fost realizate conform procedurilor. Unitatea medicală a fost amendată de DSP cu 25.000 de lei, iar un asistent de la Centrul de Transfuzii, unul de la ”Filantropia” și medicul de gardă au fost sancționați cu câte 1.000 de lei. Ancheta continuă.

6 COMENTARII

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   26-11-2013
  Mesaje
  22

  Ăștia pot fi numiți oameni??? Tata a murit cu zile la Terapie Intensivă. Un cheag de sânge. Oare i-or fi făcut anticoagulantul sau l-au vândut. Mizerie, Nepăsare și Furăciune… Să-și ia păcatele asupra lor și familiilor lor!!!

 2. #2
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2746

  ”Conducerea Centrului de Transfuzii spune că există o problemă a lipsei sângelui și donatorilor și nu avea cunoștință de practicile angajaților. „Nu avem sânge, iar persoanele care au nevoie nu prea reuşesc să aducă pe cineva care să doneze pentru ei. Atunci, cei care au nevoie de sânge pentru anumite persoane vin aici, în Centrul de Transfuzie, şi dacă există un donator încearcă să îl stimuleze într-un anume fel pentru a dona pentru pacientul lor. Şi, probabil, aici au avut vreun amestec cei care au fost luaţi la audieri. Nu am nici o informaţie dacă au luat sau nu bani pentru ceva. Unul dintre ei este registrator, iar celălalt asistent medical. Nu am auzit vreodată să se fi ocupat cu aşa ceva. Mi s-a spus că există nişte sesizări legate de aceste persoane. Nu am de unde să ştiu dacă s-a vândut sau nu sânge aici, procurorii ştiu“, a declarat Adriana Turculeanu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova”.
  *
  AR TREBUI ÎMPUȘCAȚI, TOȚI.

  https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI
 3. #3
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  4243

  ÎMPUȘCAȚI

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie
 4. #4
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  252

  Simplu…JEGURI!!!!

 5. #5
  Senior Member
  Data de inscriere
   12-05-2006
  Locatie
   IN YOUR MIND
  Mesaje
  918

  Niste jeguri , esti cazut la pamant si se uita sa ia pielea dupa tn …daca nu stiati salariile din sistemul sanitar sau marit , un Brancarddier are 25 de milioane vechi , ..va dati seama cat au asistentele jegoase …

  celor prinsi in flagrant sa le dea 25 de ani de puscarie

 6. #6
  0-day Member
  Data de inscriere
   17-08-2015
  Mesaje
  7

  eu stiam ca vand sange decat la vampiri

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.