Atenție sporită la volan, pe timp de ploaie!

Atenție sporită la volan, pe timp de ploaie!

2.719
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Având în vedere că ploile abundente din ultima perioadă reprezintă un real pericol pentru şoferi, politistii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă si să folosească luminile de întâlnire.

 

Soferii trebuie să se asigure corespunzător când efectuează manevra de schimbare a benzii de circulaţie. De asemenea, evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! ploaie

 

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

 

Este adevărat că, la trecerile pentru pietoni, conducătorii auto sunt obligați să acorde prioritate acestora. Totuși, în condiții meteorologice nefavorabile, vizibilitatea acestora scade, iar riscul producerii unor accidente nedorite este mult mai ridicat.

 

Poliția Română recomandă pietonilor să traverseze exclusiv pe trecerile de pietoni și să se asigure că sunt observați de conducătorii auto: Reamintim că nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor”, arată reprezentanții IPJ Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6163

    Sunt de acord cu articolul informativ mai putin cu ultimul paragraf. Cam astea sunt singurele lucruri cu adevarat utile pe care le poate face poltiia. Articolele informative de genu’. Asa ceva ar trebui sa apara si pe la tv in afara de excesul de zahar si sare dauneaza sau sa bei cel putin 2 litri de lichide pe zi..

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.