Craiova: Dosarul de evaziune fiscală la MITLIV s-a lăsat cu rețineri

Craiova: Dosarul de evaziune fiscală la MITLIV s-a lăsat cu rețineri

1.901
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Şase persoane au fost reţinute în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Mitliv aparținând omului de afaceri Liviu Cioană. Astăzi, acestea vor fi prezentate în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Faţă de alte trei persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

Reamintim că, pe 6 octombrie 2014, procurorii DIICOT au efectuat șase percheziții domiciliare, dar și la societatea Mitliv din Craiova şi Ambient din Sibiu. Procurorii au stabilit că, în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au  creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări şi achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu 2 milioane de euro.

Astfel, Dorinel Iulian Rogojinaru, Robert Mihail Danilă, Andi Daniel Sfârlogea, Daniel Ionescu, Răzvan Tanasă și Alin Stelu Teacă au fost reținuți, iar față de Constantin Ulăreanu, Mugurel Stănescu și Robert Ștefan Păceană s-a luat măsura controlului judiciar.

Liviu Cioană, citat și el de DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, nu a fost reţinut în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au mai pus sub acuzare societățile comerciale implicate în circuitul financiar ce a avut ca rezultat prejudicierea statului cu peste peste 2 milioane de euro. Astfel, SC Mitliv Impex SRL Craiova, SC Ambient SA Sibiu, SC Serious Team Serv SRL – din comuna Oboga, județul Olt, SC Miandres SRL Craiova, SC Bocstal SRL Brădești, județul Dolj,  SC Freshener SRL  din Cârna, județul Dolj, și Ariana-Nely SRL Bristrița sunt urmărite penal pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală. Firmele de transport implicate, care au atestat cu documente falsificate că marfa a părăsit teritoriul României, SC Bădescu Com SRL Băilești și SC Sincotrans SRL Craiova, sunt urmărite penal pentru complicitate la evaziune fiscală”.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   craiova brazda
  Mesaje
  1889

  Belea mare

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.