Craiova: Grupare de traficanți, destructurată. Au obținut peste 500.000 de euro din...

Craiova: Grupare de traficanți, destructurată. Au obținut peste 500.000 de euro din prostituție

1.052
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Cinci persoane au fost reținute, ieri, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. Acestea făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în trafic de persoane şi de minori. Traficanții ar fi racolat de pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman peste 30 de persoane, femei şi minore, pe care le-ar fi transportat în Spania, Franţa, Italia şi Germania, unde le-ar fi pus să se prostitueze.

Polițiștii și procurorii au efectuat, ieri, zece percheziţii, pe raza județului Olt, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane şi trafic de minori.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat 47.700 de lei, 21.700 de euro, un pistol calibru 6 mm. cu 7 bile din plastic, un laptop, un hard de memorie, 14 telefoane mobile, 14 cartele SIM, documente de călătorie şi de transfer bancar.

Din cercetări a reieşit că, în perioada  2006 – 2014, cei 20 de membri ai grupării infracţionale , structurate pe mai multe paliere, ar fi racolat de pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman peste 30 de persoane, femei şi minore, pe care le-ar fi transportat în Spania, Franţa, Italia şi Germania.

În străinătate, aceştia le-ar fi obligat să practice prostituţia în diferite cluburi de noapte, sumele de bani rezultate din această activitate, peste 500.000 de euro, fiind trimise altor membri ai grupării, prin servicii de transfer bancar internaţional.

Liderul grupării ar fi stabilit legăturile cu persoane din Germania, Spania, Franţa şi Italia, administratori ai unor cluburi de noapte, unde victimele practicau prostituţia.

De asemenea, o parte a grupării ar fi avut rolul să identifice potenţiale victime, respectiv persoane cu o situaţie materială precară, provenite din familii dezorganizate, în scopul determinării acestora să practice prostituţia în ţările unde urmau să fie exploatate.

Alţi membri ai grupării s-ar fi ocupat de racolarea, transportul şi cazarea victimelor în Germania, de supravegherea acestora, precum şi de colectarea sumelor de bani rezultate din activitatea de prostituţie.

Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională ar fi fost cheltuite de membrii grupării pe autoturisme de lux, terenuri şi imobile.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, pentru recuperarea prejudiciului.

În urma administrării probatoriului, cinci dintre membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani.



7 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     23-08-2010
    Mesaje
    1

    S-a stabilita ca in perioada 2006-2014………..asta nu inseamna ca de atunci se stia de activitatea infractionala a membrilor gruparii respective. Asta a reiesit in urma cercetarilor efectuate. Felicitarii oamenilor legii!
    Carcotasi se gasesc tot timpul.

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2277

    Astia nu sunt oameni.. sunt animale retardate !!..

  3. #3
  4. #4
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2283

    Din pacate sunt multi oameni creduli la impas care apeleaza la astfel de animale..

  5. #5
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2264

    de ce au fost lasati din 2006 pana in 2014…

  6. #6
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2286

    Pentru ca au avut relatii si in randul politiei din craiova probabil. Lucrurile se misca cand intra pe fir Politia din strainatate sau de la Bucuresti.

  7. #7
    Senior Member
    Data de inscriere
     20-07-2010
    Locatie
     Slatina
    Mesaje
    766
    Citat Mesaj initiat de reliviu
    de ce au fost lasati din 2006 pana in 2014…

    Pentru ca stiau tabla impartirii dar s-au lacomit.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.