Craiova: I-au furat tableta, a localizat hoţii, dar poliţia nu a putut...

Craiova: I-au furat tableta, a localizat hoţii, dar poliţia nu a putut face nimic!

3.621
50
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Un craiovean căruia i s-a furat tableta din locuinţă, în urmă cu câteva seri, a reuşit să dea de urma ei şi, implicit, a hoţilor, cu ajutorul unei aplicaţii de localizare a dispozitivelor care sunt conectate la internet. După ce a găsit cu ajutorul unui laptop coordonatele, numele străzii şi chiar adresa imobilului unde se afla bunul său, păgubitul, Silviu Condoiu, a mers la poliţie să reclame furtul. Însă, pentru că autorităţile nu au cadrul legal să se folosească de această simplă aplicaţie în desfăşurarea cercetărilor, acesta nu şi-a recuperat încă tableta.

Am mers la poliţie şi le-am arătat localizarea, dar nu au făcut nimic„, spune Silviu Condoiu.Oamenii legii confirmă că mijloacele folosite de păgubit pentru a localiza dispozitivul furat nu sunt certificate legal şi nu pot fi folosite în anchetă.

Partea vătămată a depus un document care indică pe hartă o poziţie de unde dispozitivul său ar emite semnal, dar această poziţie este obţinută prin mijloace care nu sunt certificate legal. Ne va ajuta în găsirea dispozitivului, dar legal nu are valoare. Un mandat de percheziţie nu poate fi emis pe baza unei hărţi oferite un smartphone sau alt dispozitiv electronic, cu excepţia celor deţinute de autorităţi„, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj.



50 COMENTARII

  1. #41
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    162
    Citat Mesaj initiat de iSergiu
    Cel mai bine, iei 10 prieteni cu tine, te duci la usa, bati, deschide, si ii zici ca ii rupi picioarele daca in 1 minut nu iti da tableta inapoi ! Ca in Vestul salbatic, dreptatea ti-o faci singur !

    Romania, tara cu oameni de coco !

    Bafta !

    Da, bine gândit, asta e din categoria „din puţul gândirii”… O să vă intalniti la inchisoare toti, tu cu cei 10 prieteni şi hoţul. Asta daca cel care raspunde este hotul, şi nu doar un cumparator de buna credinta de la hot. Plus că o sa-i platiti şi daune morale si cheltuieli de spitalizare, mult mai mari decat valoarea tabletei. Ba chiar hoţul s-ar putea să scape: după ce îţi recuperezi tableta distrugi şi singura probă care l-ar putea incrimina, el o sa declare ca l-aţi bătut pentru că ţi s-a părut că s-a uitat lung la prietena ta pe stradă. Oricum hotul va iesi din puscarie mult mai repede decat tine, pentru furt pedeapsa e mai mica decat pentru tentativa de omor calificat, sau pentru vatamare coprorală gravă. Asa ca, mai gandeste-te, merita sa bagi cativa ani de puscarie pentru o amarata de tableta care peste 6 luni este complet depăsita? Ia in calcul si ca la inchisoare nu te lasa cu tableta, asa ca tot nu o sa poti sa te folosesti de ea. Mai bine şterge tot din ea si o blochează, să nu o poată folosi hotul sau cumparatorul, soft-ul anti-theft sigur permite si chestia asta.

  2. #42

    Mesaje

    […] Un craiovean căruia i s-a furat tableta din locuinţă, în urmă cu câteva seri, a reuşit să dea de urma ei şi, implicit, a hoţilor, cu ajutorul unei aplicaţii de localizare a dispozitivelor care sunt conectate la internet. După ce a găsit cu ajutorul unui laptop coordonatele, numele străzii şi chiar adresa imobilului unde se afla bunul său, păgubitul, Silviu Condoiu, a mers la poliţie să reclame furtul. Însă, pentru că autorităţile nu au cadrul legal să se folosească de această simplă aplicaţie în desfăşurarea cercetărilor, acesta nu şi-a recuperat încă tableta, scrie craiovaforum.ro. […]

  3. #43
    rnx
    0-day Member
    Data de inscriere
     01-04-2013
    Mesaje
    10

    ovidiu, probabil toti care au comentat mai sus sunt pusti de 15 ani. mari ‘smardoi’

  4. #44
    Member
    Data de inscriere
     26-07-2010
    Mesaje
    118

    fratilor eu am un magazin si intr-o zii mi-a zis vanzatoarea ca a furat cineva un top de guma (40 pachete)….m-am uitat pe camere l-am gasit pe filmare am chemat MILITIA si stiti ce mi-au zis :ca ei nu sunt CSI MIAMI nu au baza de date dar acum ca l-am vazut cand mai vine sa il prind si sa-i chem pe ei )))))))))))….pai daca il prind cine ai mai cheama frate pe ei ……concluzia ? TRAIASCA MILITIA ROMANA

  5. #45
    0-day Member
    Data de inscriere
     25-06-2008
    Mesaje
    7

    futu-va rasa-n gura de gabori infecti platiti din BANII NOSTRI. Murira-ti!
    Intra frate peste eu, sparge-i fata si ia-ti tableta ca alta varianta nu ai.
    In 10ani o sa ajungem sa depopulam tara asta de cacat

  6. #46
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    163

    L-am vazut pe păgubit azi dimineaţă la ştiri la TV, acolo a spus că e vorba de un Ipod (cu o, nu cu a) deci nu despre o tabletă (IPad). Chiar arărta tipul că nu i-au luat tableta pentru că probabil au crezut că este o carte (era într-o husă – hoţi cretini), şi i-au luat IPod-ul fiicei, care era într-o husă de culoare fistichie, care probabil le-a sărit în ochi hoţilor.
    Cât despre a-ţi face singur dreptate, uitaţi-vă cât a tras Becali pentru hoţii care i-au furat maşina, pe care nici nu i-a bătut (sau mă rog, nu aşa tare ), doar i-a reţinut câteva ore, şi chiar în condiţiile în care hoţii nu au făcut plângere împotriva lui. Astea sunt legile, tâmpite, dar sunt legi, n-ai ce face!

  7. #47
    Junior
    Data de inscriere
     20-07-2008
    Mesaje
    54

    ce aplicatie a folosit?

  8. #48
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2031

    Gaborii prosti probabil erau preocupati cu facebooku’. In tara asta mai bine iti faci singur dreptate.. Daca astepti ca dreptatea sa ti-o faca altii astepti mult si bine.. poate o noua viata sau reincarnare..
    P.S: trebuia in plm sa-i spuna gaborii lu asta De ce n’ai avut boule grija de ea.. si ti-au furato.. acum sa vi la noi sa ne deranjezi pe noi?? BOULE… daca nu chiar asa i-or fi spus cel putin in gandul lor de gabori prosti..

  9. #49
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1220

    1. sa se intocmeasa cadru legal nu putem sa folosim ca acum 100 de ani caini sa gasim obiecte
    2. sa faca si ei rost de amarata asta de tehnologie
    3. dupa ce a primit raspunsul de la politie tipul trebuia sa isi ia prietenii din cartier si sa isi recupereze tableta … ei nu il intrebau de cadrul legal …

  10. #50
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2409

    tare pagubitul.sigur a schimbat incuietoarea usii

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.