Craiova: Trafic de influență, cu buletine la ”urgență”

Craiova: Trafic de influență, cu buletine la ”urgență”

2.281
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Un bărbat de 40 de ani, din Craiova, a ajuns în arestul poliției pentru trafic de influenţă. Ioan Kovacs este acuzat că facilita eliberarea în regim de urgenţă a cărţilor de identitate sau documentelor de stare civilă chiar în curtea Direcției pentru Evidența Populației Craiova și pretindea bani în schimb, deși nu era angajat al instituției. 

buletine 2

Conform anchetatorilor, în schimbul eliberării în regim de ”urgență” a diverselor acte, bărbatul cerea sume între 50 și 200 de euro. Oamenii legii au organizat un flagrant, iar un polițist sub acoperire a ”beneficiat” de serviciile oferite de Kovacs. În urma unei percheziții, asupra bărbatului au fost găsite câteva chei aparținându-i directorului Direcţiei din cadrul Evidenţei Persoanelor Craiova. Cheile erau utilizate de aceasta (directoare n.r.) la biroul personal, la fişetele din birou, cât şi la un spaţiu unde erau depozitate şi arhivate listele electorale. Cheile au fost înmânate de către directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Craiova inculpatului Kovacs Ioan, deşi acesta nu este angajatul insituţiei“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Ajuta cetățenii care nu știau carte

La rândul ei, directoarea Direcției pentru Evidența populației Craiova, Madlen Voicinovski, a declarat că nu știa că bărbatul – pe care îl cunoșteau, cel puțin din vedere, toți angajații – pretindea bani de la oameni. ”Își petrecea frecvent timpul în curtea instituției sau la ghișee, ajutând anumiți cetățeni, care nu știau carte, să-și completeze cererile pentru eliberarea documentelor. Nu am auzit sau avut cunoștință că primește bani pentru ceea ce face. Din contră, spunea tuturor – întrebat sau neîntrebat – că el nu ia bani, că el are pensie și alte venituri și nu are nevoie de venituri suplimentare”, a declarat Madlen Voicinovski. MADLEN VOICINOVSKI 1

Voicinovski: ”I-am dat cheile ca să ajute la mutarea unui fișet metalic” 

Cât despre cheile care au fost găsite la Kovacs, aceasta spune că ea i le-a dat fiindcă avea nevoie de ajutor pentru a muta câteva obiecte grele. ”Cheile (cele din mâna directoarei, foto dreapta) le avea de la mine, nu le-a furat sau găsit pe undeva. Este vorba de cheile de la biroul meu și de la câteva sertare, ușa de la Secretariat și mai este o cheie de la un birou dezafectat, în care am depozitat niște fișete metalice goale și cutii cu topuri de hârtie noi, pe care le distribui către angajați când au nevoie. În acea zi, l-am rugat să mă ajute (pe Ioan Kovacs n.r.) să car un fișet dublu, de fier, și aproximativ 60-70 de topuri de hârtie. Aici (în instituție n.r.) avem un număr mic de angajați de gen masculin, iar el se oferise de multe ori să ne acorde ajutor fizic. A mers acolo însoțit, a cărat acel fișet, a mers și l-a pus în biroul unde trebuia. Cheile au rămas la el pentru că, având de cărat, eu a trebuit să vin în birou să-mi fac treburile, urmând ca el să lase cheile la Secretariat. Din câte am înțeles, au intervenit alte probleme și cheile mele au fost găsite asupra lui. Cheile mi-au fost returnate de anchetatori pentru că mi-au spus că nu fac obiectul anchetei. Atâta știu despre aceste chei și acest bărbat”, explică Madlen Voicinovski, șefa Direcției pentru Evidența Populației Craiova. 

 

13 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   22-01-2011
  Locatie
   craiova
  Mesaje
  438

  pam pam.

  (.)(.)
 2. #2
  Junior
  Data de inscriere
   04-07-2011
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  95

  ratonel..

  Nu!
 3. #3
  Newcomer
  Data de inscriere
   09-12-2010
  Mesaje
  26

  „Cheile mi-au fost returnate de anchetatori pentru că mi-au spus că nu fac obiectul anchetei.”

  Această doamnă, a fost foarte doamnă cu mine, fără vreo cheltuială.

 4. #4
  0-day Member
  Data de inscriere
   15-01-2015
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  2

  Ala e nebun, se aciuieste pe la toate institutiile.

 5. #5
  De-al casei
  Data de inscriere
   29-06-2009
  Mesaje
  499

  Doamna Madlen Voicinovski, cred ca vei fi o viitoare fosta directoare a Direcției pentru Evidența Populației Craiova.

 6. #6
  De-al casei
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  383

  Doamna Madlen, cred că ne vrăjiţi… Dacă individul a cărat fişetul însoţit (bănuiesc că de cineva din cadrul instituţiei, nu?), de ce i-ai dat lui cheile şi nu persoanei care l-a însoţit? Şi, oricum, de ce cheile au rămas la el şi nu la persoana care l-a însoţit? Vai ce ghinion, ce neşansă şi ce coincidenţă, o singură dată şi absolut întâmplător, forţată de împrejurarea lipsei personalului de gen masculin, lăsaţi cheile de la birou pe mâna unuia oarecare de pe drum, şi tocmai atunci i se face „flangrant” respectivului şi se găsesc cheile asupra lui, alăturea de mormanul de parai! I-oi fi dat şi parola de la calculator, să-ţi şteargă „Recycle bin-ul” – deh, tot treabă de bărbat! Băi, ce ţi-e şi cu destinul ăsta, cum te întoarce şi te loveşte tocmai când o arzi nevinovată şi crezi că ţi-e mai bine! Să mai ai încredere în oameni!

 7. #7
  Junior
  Data de inscriere
   17-06-2009
  Mesaje
  56

  De când o așteptă la cotitură pe doamna director…

 8. #8
  Senior Member
  Data de inscriere
   30-10-2008
  Mesaje
  517

  Bai frate, nu sunt misogin dar cam peste tot sunt femei la conducerea instituțiilor din Craiova.
  Am vazut ca si la conducerea CSM Craiova candideaza o tanti blonda( nu ma pasioneaza fotbalul deci nu stiu cum o cheama sau pe cine „lucreaza” momentan) si sigur o sa ia postul.

 9. #9
  Spammer
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  2854

  nici usturoi nu a mancat,nici gura nu i miroase

 10. #10
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   craiova brazda
  Mesaje
  2471

  Acolo sunt pe mana cu functionari si ei trebuie arestati

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 11. #11
  Junior
  Data de inscriere
   13-03-2009
  Mesaje
  93

  Mai frate, dar nu ziceau ca fosta doamna director, pe care dna primar a dat-o afara ca s-o aduca pe sus numita Madlen, a castigat toate drepturile de a reveni in functie? ce mai cauta infractoarea asta in scaun?

 12. #12
  Junior
  Data de inscriere
   16-11-2010
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  67

  O alta sursa spune : „Asupra bărbatului a mai fost găsită o legătură de 16 chei, despre care inculpatul a explicat că a găsit-o miercuri dimineață, în curtea Direcției de Evidență a Persoanelor Craiova.
  Anchetatorii au aflat însă destul de repede care este și povestea cheilor. „Ulterior, s-a stabilit că aceste chei aparţin directoarei Madlen Voicinovschi, fiind cheile utilizate de aceasta la biroul său personal, fişetele din birou, cât şi de la un spaţiu unde erau depozitate materiale şi arhivate listele electorale.”

  Este clar ca nu s-au inteles la minciuni. Il tolerau, chiar daca nu era angajat, pentru ca racola persoane si imparteau „ciubucul”.

  „Omul bun la toate” nu a fost prea bun si la argumentat sursa banilor flagranti „Banii dați cu câteva minute înainte de investigator au fost găsiți în buzunarul din spate al pantalonilor. Întrebat de unde are cei 250 de euro, Kovacs a explicat că a primit banii de la un „băiat“ pentru a plăti o factură de energie electrică.”
  Precizez ca informatiile le-am citit pe un alt site unde era prezentata stirea.

  f m
 13. #13
  Maniac
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  3600

  daca asta avea chei de la o institutie a statului,despre ce sa mai vorbim?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.